Sanayi Bilgi Sistemi, eğitim ve tanıtım toplantısı yapıldı

Sanayi Kapasite Raporu Bilgilendirme Toplantıları'nın ilki 14 Eylül 2024 tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) gerçekleştirildi.

TOBB Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Özcan yaptığı açılış konuşmasında Sanayi Bilgi Sistemi, Sanayi Kapasite Raporu ve Yerli Malı Belgelerinin kullanım alanları ve belgeleri düzenlerken dikkat edilmesi gereken hususları belirterek, katılımcılara başarılar diledi.

Eğitim esnasında daha önce gerçekleştirilen Sanayi Bilgi Sistemi (SBS) Eğitim ve Tanıtım Toplantısı esnasında belirtilen öneriler neticesinde SBS uygulamasındaki gelişmelerden bahsedildi. Devamında; Gıda, Tekstil, Elektrik-Elektronik, Maden, Ağaç, Mantar Ürünleri Ve Mobilya Sanayi, Metal Ve Makine, Plastik ve Kimya sektörleri hakkında Sanayi Kapasite Raporları'nda meydana gelen sorunlar Sanayi Müdürlüğünde görev yapan mühendisler tarafından aktarıldı.

Yerli Malı Belgesi incelemeleri sonucunda karşılaşılan hatalar ve çözümleri paylaşıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Birliğimiz tarafından görüş belirtilen Yerli Malı Tebliğ Taslağı hakkındaki gelişmelerden bahsedildi.

Soru-Cevap kısmında katılımcıların Sanayi Kapasite Raporları, Yerli Malı Belgeleri, Sanayi Bilgi Sistemi ile ilgili soruları cevaplandı.

Bakmadan Geçme