Şehit Mehmet Ali Horoz, Kahramanmaraş'ta son yolculuğuna uğurlandı

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde arama tarama faaliyeti sırasında şehit düşen Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz, memleketi Kahramanmaraş'ta düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Tören, şehidin baba ocağı olan Hasancıklı Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Abdulkadir Polat, Vali Mükerrem Ünlüer, milletvekilleri, askeri erkân, şehir protokolü ve çok sayıda vatandaş cenazede hazır bulundu. Kılınan cenaze namazının ardından şehit Mehmet Ali Horoz'un naaşı, dualar ve gözyaşları eşliğinde toprağa verildi.

Cenaze töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, şehidin ailesine taziyelerini ileterek, “Aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

Başkan Görgel, şehit Mehmet Ali Horoz'un vatan için canını feda eden kahramanlardan biri olduğunu vurgulayarak, “Ülkemizin birliği ve bütünlüğü için canlarını feda eden tüm şehitlerimize minnet borçluyuz. Onların fedakarlıkları sayesinde huzur ve güven içinde yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Şehit Mehmet Ali Horoz'un naaşı, ailesinin ve sevenlerinin gözyaşlarıyla uğurlandı.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Abdulkadir Polat, törende yaptığı konuşmada, Mehmet Ali Horoz'un şehadetinin tüm millet için büyük bir kayıp olduğunu belirterek, “Şehidimizin ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Mehmet Ali, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canını feda eden kahramanlarımızdan biridir. Onun hatırasını daima yaşatacağız” dedi.

Vali Mükerrem Ünlüer de şehit Mehmet Ali Horoz'un ailesine başsağlığı dileyerek, “Kahraman şehidimiz Mehmet Ali Horoz'un acısını yürekten paylaşıyoruz. Onun gösterdiği cesaret ve fedakarlık, bizlere ilham kaynağı olacaktır. Aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabır diliyorum” şeklinde konuştu.

Cenaze törenine katılan vatandaşlar, Mehmet Ali Horoz'un ailesine başsağlığı dilerken, şehit asker için dualar edildi. Büyük bir hüzün içinde geçen törenin ardından Mehmet Ali Horoz, memleketi Kahramanmaraş'ta son yolculuğuna uğurlandı.

Bakmadan Geçme