SP Kahramanmaraş İş Başkanı Narlı'dan sağduyu çağrısı!

Saadet Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Narlı, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili bir değerlendirmede bulundu.

TAKİP ET

Siyasette gerginliğe gerek yok

Narlı, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Seçimlere çok az zaman kaldı. Saadet Partisi için çok güzel gelişmeler oluyor. Vatandaşlarımızdan çok büyük bir teveccüh alıyor. Bu gelişmeler iktidar partisini çok rahatsız ediyor. Bu yüzden ülkemizde ki siyaset tarihinde akla hayale gelmeyen iftira ve linç kampanyasını aynı ağızdan tekrarlıyorlar. Saadet Partisinin parlayan yıldızını engellemek için olmadık ithamlarda bulunuyorlar. Saadet Partisinin özellikle doğu ve güneydoğu bölgelerinde gösterdiği güçlü adayları terör örgütleri ve HDP ile ittifak yaptığını söylüyorlar. Önce şunu net olarak ifade edeyim. Biz 1389 seçim bölgesinde tek başımıza seçime giriyoruz. Hiç kimseyle ittifak yapmadık. Geçmişte PKK terör örgütü ile kimlerin ilişki kurduğunu, habur rezaletini yaşattığını, çadır mahkemelerini kuranları, Oslo'da görüşenleri, devletin saraylarında bebek katili Aponun mektubunu okuyanları, PYD liderini kırmızı halıyla karşılayanları bu aziz millet çok iyi bilir. Bu hataların sonucunda yaklaşık 800 asker ve polisimiz şehit oldu. Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun.

Bazı Belediye Başkan ve Meclis Üyesi Adaylarımız AKP'den istifa edip Saadet Partisine geçtiği için terörist olmakla suçlanıyor. Yahu adama sormazlar mı? Sizin partideyken iyi de Saadet'e geçince mi terörist. Herkese terörist dersen terör ve terörist kelimelerinin anlamı basitleşir. Sıradanlaşıyor. Antalya'da HDP adına dağıtılan ittifak broşürü "Siyasi Soysuzluktur". Yahu sizde hiç mi Allah korkusu yok? Müslüman yalan söyler mi? İftira atar mı? Son yaşanan Ankara Elmadağ adayımızın istifası. Tamamıyla iktidar partisinin baskı ve tehditleriyle istifa etti. Anlattıklarımızın hepsinin nedeni Saadet güneşinin yükselişi. Ama ne yaparlarsa yapsınlar masal bitti. Aziz milletimiz herşeyi görüyor. Bu genelde ki tepki önce yerel seçimlere sonra genel seçimlere yansıyacak. Bu panik işte bu yüzden.”

İktidar sorunlara çözüm üretmiyor

Narlı: “AKP hükümeti ülkemizin sorunlarına çözüm üretemiyor. Hatta sorunları tespit edip öncelikleri belirleyemiyor. Parayı 17 yıldır toprağa gömdüklerinden, üretime yönelik yatırım yapmadıklarından durum ortada. Esnaf dertli, çiftçi dertli, işçi dertli vatandaşımız dertli. Hayat çok pahalı. Gençlerimiz gelecekten çok endişeli. Hayalleri yok olup gidiyor. Uzmanlar anlatıyor yaklaşan kriz var. Faizler yüksek olursa sermaya üretime döner mi? Rantiyecilere bayram olur. Üretim olmadan para döner mi? Esnaf kan ağlıyor. Kısacası ekonomi ve hazine damada değil işi bilenlere emanet edilmelidir.”

AKP'nin beka sorunu var

Narlı: “Bir oy kaybetmemek için yalana gerek yok. Bizim bekamız Anadolu'nun İslam ile buluşmasından beri hep vardır. Ama bu durumu bir seçim arefesinde kullanmak hiç yakışık olmaz hemde kimse inanmaz. Bekayı düşünenlere hatırlatayım o zaman. Amerika'ya Irak'ı vurmak için İncirlik'i açmayacaktık. Libya'yı vurmak için İzmir'den haçlı ordusu izin vermeyecektik. Suriye meselesinde bu kadar yanlışa bulaşmasaydık. Komşularımıza keşke sahip çıksaydık. Herkes biliyorki etrafımızı boşalttılar. PKK'yı getirip burnumuzun dibine koydular. Bunlar yaşanırken biz ne yaptık. Yorum sizlerin.

AKP artık eriyor. Büyük bir kopuş var. Vatandaşımız artık güvenmiyor. Sorunlara çözüm üretmek yerine suçu hep başkasına yüklüyor. Gerçekleri gizlemek yerine doğrularla lütfen yüzleşin. Bu gerçeklerle vatandaş elbette yüzleşecek. En azından tedbir alın. Ülkeyi sakinleştirin. Germeyin. Çareler üretin. Mitinglerde boğazınızı şişire şişire kızararak konuşmayın. Sakin olun. Savaşa girmiyoruz. Belediye başkanı seçeceğiz. Bu öfke dili de kendi bekalarının tehlikeye girmesi. AKP'nin çok büyük bir oy kaybı var. Bunu engellemek için tutturmuşlar Beka... Yapmayın arkadaşlar sizin bekanızı, memleketin bekasıymış gibi algı yapmayın.

Bu vesileyle 31 Mart yerel seçimlerinin ülkemize ve İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Saygılar sunuyorum.”

Bakmadan Geçme