TBMM yarın açılıyor! TBMM'de öncelikler neler olacak?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), iki aylık aranın ardından yarın yeni yasama yılına başlıyor. TBMM'nin yeni dönemdeki en önemli başlığı ekonomi olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ında yarın mecliste bir konuşma yapması bekleniyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 1 Ekim'de yeni yasama yılına başlıyor ve gündemin ana maddesi ekonomi olacak. İki aylık aranın ardından yasama çalışmalarına yeniden başlayan Meclis, ilk hafta Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapacağı sunumu dinleyecek. Ardından 2025 yılı bütçe teklifi Meclis'e sunulacak.

Yeni yasama yılı dolayısıyla 1 Ekim sabahı, TBMM Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreniyle başlayacak. Törenin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile birlikte yasama faaliyetleri resmen başlayacak.

TBMM Genel Kurulu ise saat 15.00'te açılacak. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, birleşimi açtıktan sonra bir sunuş konuşması yapacak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı takdim edecek. Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'na hitap ettikten sonra açılış töreni tamamlanacak.

Bakmadan Geçme