TİGEM Genişletilmiş Koordinasyon toplantısı yapıldı

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM)Genişletilmiş Koordinasyon Toplantısı, 2-5 Ocak 2024 tarihleri arasında yapıldı.

TİGEM Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hasan Gezginç'in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda; genel müdür yardımcıları, daire başkanları ile işletme müdür ve müdür yardımcıları yer aldı.

Genel Müdür Dr. Hasan Gezginç'in açılış konuşmasıyla başlayan, 2023 yılının değerlendirmesinin yanı sıra 2024 yılında yapılması planlanan çalışmaların ele alındığı toplantı işletmelerin faaliyetleriyle ilgili sunumlarla devam etti.

Konuşmasında TİGEM'in ülke tarımı ve hayvancılığı için önemini belirten Genel Müdür Gezginç; 2023 yılının TİGEM için rekorlar yılı olduğunu, çalışmaların her zaman daha iyisini ve daha kalitelisini üretmek amacıyla yapıldığını, 2024 yılının bereketli geçmesini temenni ettiklerini dile getirdi.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünde çalışmanın ve üretimin yedi gün yirmi dört saat sürdüğünün altını çizen Dr. Hasan Gezginç sözlerine şöyle devam etti, ‘'Ülkemizin bitkisel üretimini artırmak, çeşitlendirmek ve ürün kalitesini iyileştirmek amacıyla işletmelerimizde; buğday, arpa, tritikale, yulaf ekilişlerinin yanı sıra İtalyan çimi, yem bezelyesi ve mercimek olmak üzere toplam 1 milyon 187 bin 415 dekarda ekiliş gerçekleştiriyoruz. 2023 yılında yetiştiriciliğini yaptığımız koyunlardan 150 bin baş kuzu doğumu gerçekleşti. Genel ikizlik oranı ise yüzde 34,8 oldu. Bunların dışında Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremler nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığımızın koordinasyonunda bölge yetiştiricilerine Kuruluşumuzun üstün vasıflı damızlık büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarının dağıtımı sağlandı. Bu kapsamda 21 bin 481 küçükbaş hayvan bölgedeki yetiştiricilere verildi. 4 bin 265 büyükbaş damızlığın ise dağıtımı devam ediyor.''

TİGEM'in zor zamanlarda da çiftçinin ve yetiştiricinin yanında olduğunu, ürün sunmanın dışında öğretici ve yol gösterici misyonunun bulunduğunu, bu sorumluluk bilinciyle işlerliğinin devam ettiğini vurgulayan Dr. Gezginç; toplantıya katılan tüm yöneticilere emek ve çabalarından dolayı teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Ayrıca Koordinasyon Toplantısı çerçevesinde, TODAİE Protokol Yönetimi Uzmanı Nihat Aytürk tarafından "Kamusal Yaşamda Protokol ve Davranış Yönetimi", İletişim Uzmanı Dr. Şaban Kızıldağ tarafından ise ‘'Hiçbir Mazeret Başarının Yerini Tutamaz'' başlıklı seminerler verildi.

Bakmadan Geçme