TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, 'Artan korumacılık global ticarete zarar veriyor'

Dünya Odalar Federasyonu (WCF) Genel Konsey Toplantısı'nda konuşan WCF ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, küresel ticaretteki bariyerlerin Türkiye gibi ekonomisini büyütmek ve global tedarik zincirine entegre olmak isteyen ülkelere engel teşkil ettiğini belirterek, 'Adil, dengeli ve serbest ticaret konusunda WCF ve TOBB olarak sağlam bir irademiz var.' dedi.

İstanbul'da gerçekleştirilecek WCF Avrupa ve Asya Zirvesi öncesinde Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın katılımıyla WCF Genel Konsey Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan M. Rifat Hisarcıklıoğlu, son yıllarda küresel ekonomide korumacılığın arttığını ifade ederek, bu durumun global ticarete zarar verdiğini, şirketleri ve özellikle KOBİ'leri zora sokabileceğini söyledi.

Küresel ticaretteki bu bariyerlerin Türkiye gibi ekonomisini büyütmek ve global tedarik zincirine entegre olmak isteyen ülkelere engel teşkil ettiğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: "Adil, dengeli ve serbest ticaret konusunda WCF ve TOBB olarak sağlam bir irademiz var. Dünya Odalar Federasyonu burada kritik bir rol oynuyor. 120'den fazla ülke ve bölgeden 5 binden fazla oda var. WCF, global olarak şirketleri desteklemek konusunda kritik önem taşıyor. Şirketlerin ve özellikle KOBİ'lerin yeni fırsatlar bulmalarını, değişen global piyasalara adapte olmalarını sağlayacağız. Her zaman olduğu gibi global ticareti destekleyeceğiz."

Bakmadan Geçme