Trafik güvenliğini tehlikeye atan konvoy sürücülerine operasyon!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 28 Eylül 2024 tarihinde E-5 Kuzey Maltepe ve Beykoz Bağlantı yolunda çakarlı lüks araçlarla drift yaparak düğün konvoyu düzenleyen ve trafik güvenliğini tehlikeye atan kişiler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Ali Yerlikaya, sosyal medyada paylaşılan görüntülerin Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından incelendiğini ve gerekli adımların atıldığını belirtti.

Sivil trafik ekipleri anında harekete geçti

Sivil Trafik Ekipleri, yapılan çalışmalar sonucunda konvoya katılan ve trafik güvenliğini tehlikeye atan şahısların kimliklerini tespit etti. A.K., H.T., M.A.T., S.D., O.K., S.A., T.G., A.S.A., M.Ö., A.K., B.V., M.G., D.G., U.S., Ş.Ö., A.M.K., M.K., R.A. ve M.Y. isimli kişilere yönelik 2918 sayılı Karayolu Trafik Kanunu'na göre çeşitli ihlallerden idari para cezası uygulandı.

Trafik kanununa göre cezalar

Söz konusu şahıslar hakkında, drift yapmak, izinsiz çakar siren tertibatı bulundurmak, hız sınırının altında sürmek, konvoy yapmak, saygısızca araç kullanmak, cam film takmak, muayenesiz araç kullanmak, plaka kapatmak ve teknik değişiklik yapmak gibi trafik ihlallerine dayanarak cezai işlemler gerçekleştirildi. Ayrıca, bu şahıslar “Trafik Güvenliğini Tehlikeye Düşürmek” suçundan işlem yapılmak üzere Beykoz Çavuşbaşı Polis Merkez Amirliği'ne teslim edildi.

Affetmeyeceğiz!

Bakan Ali Yerlikaya, saygısızca araç kullanarak trafik güvenliğini ihlal edenlere ve düğün ya da asker konvoyu gibi toplu araç kullanımıyla kamu düzenini tehlikeye atanlara karşı hiçbir şekilde müsamaha göstermeyeceklerini belirtti. Açıklamasında, bu tür olayların diğer araç sürücülerinin can güvenliğini de tehlikeye soktuğunu vurguladı ve milletimize, bu tür trafik ihlalleri yapanları derhal 112'ye bildirme çağrısında bulundu.

Gereğini yapacağız

Bakanı Ali Yerlikaya, vatandaşlardan gelen ihbarların titizlikle değerlendirileceğini ve suç işleyenlerin adalete teslim edileceğini söyledi. Trafik güvenliğine yönelik bu tür tehlikeli davranışlara asla geçit verilmeyeceğinin altını çizdi.

Bakmadan Geçme