Türkiye genelinde dev operasyon! Kahramanmaraş'ta var

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı koordinesinde, Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda 7 ilde eş zamanlı olarak yürütülen 'KUYU-32' ve Kuyu-33 operasyonları ile 8 ayrı organize suç örgütüne büyük darbe indirildi. Operasyonlar, İzmir, Kahramanmaraş, Konya, Sakarya, Gaziantep, Bursa ve Siirt illerinde gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde gerçekleştirilen dev "KUYU-32" ve "KUYU-33" operasyonlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı koordinesinde ve Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatıyla başlatılan operasyonlarda, İzmir, Kahramanmaraş, Konya, Sakarya, Gaziantep, Bursa ve Siirt'te faaliyet gösteren 8 organize suç örgütüne büyük darbe indirildi.

İzmir'de Erkan Bulu, Kahramanmaraş'ta Vahdettin Yardım, Konya'da Mehmet Elagöz Bildik, Sakarya'da (1) Selçuk Delikara, Sakarya'da (2) İhsan Astam, Gaziantep'te Cuma Ali Dursun (Cezaevinde), Bursa'da yurt dışında tutuklu olarak bulunan B.G. ve Siirt'te Rıdvan Dündar'ın (Cezaevinde) elebaşılığını yaptığı 8 ayrı Organize Suç Örgütüne yönelik planlı ve projeli olarak operasyon yapıldığını duyuran Bakan Ali Yerlikaya, operasyonlarla ilgili şunları söyledi: "Organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız! Hangi büyüklükte olursa olsun, halkımızın huzurunu kaçıran bu yapıları tamamen çökertmekte kararlıyız. Emniyet güçlerimiz, suçta kibirlenenlere karşı mücadelesini azimle sürdürecek. Milletimizin huzur ve güvenliği için tüm tedbirler alınıyor. Kahraman polislerimizi ve bu operasyonları başarıyla yürüten Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı tebrik ediyorum. Allah, polisimizi ve milletimizi korusun."

Bakan Yerlikaya, organize suç örgütlerinin Türkiye'nin huzurunu tehdit eden yapılar olduğunu ve devletin bu örgütlere karşı mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini vurguladı. Ayrıca, halkın güvenliği için tüm güvenlik güçlerinin fedakarca çalıştığını belirtti.

İzmir, Kahramanmaraş, Konya, Sakarya, Gaziantep, Bursa ve Siirt illerinde düzenlenen operasyonlar kapsamında; 95 şüpheli gözaltına alındı, Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, nitelikli yağma, kasten öldürmeye teşebbüs, tehdit ve şantaj gibi ciddi suçlardan haklarında soruşturma başlatıldı.

Operasyonlarda ayrıca; 24 ruhsatsız tabanca, 11 ruhsatsız tüfek, 1 otomatik tabanca, 9 kesici delici alet ve çok sayıda çek/senet ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, bu tür operasyonların devam edeceğini ve organize suç örgütlerinin Türkiye genelinde kökünün kazınacağını belirtti. Organize suçlara karşı yürütülen mücadelede toplumun güvenliğinin öncelik olduğunu ifade eden Yerlikaya, halkın desteği ve güvenliğiyle bu tür tehditlerin bertaraf edileceğini söyledi.

Bakmadan Geçme