Türkiye Innovation Week 24'ün tanıtım toplantısı yapıldı

Bu yıl 10-12 Ekim'de Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek Türkiye Innovation Week 2024 etkinliğinin tanıtım toplantısı, stratejik partnerlerin katılımlarıyla düzenlendi. Toplantıda konuşan TİM Başkanı Mustafa Gültepe, 'İnovasyonun katma değerli üretime ve ihracata katkısını biliyoruz. İnovasyonu toplumun ilgili tüm kesimlerine yaymak durumundayız.' dedi.

Türkiye'nin inovasyon ekosistemini geliştirmek amacıyla TİM'in ev sahipliğinde bu yıl 11'incisi düzenlenecek Türkiye Innovation Week'in basın tanıtım programı, Kuruçeşme Divan'da gerçekleştirildi. TİM Başkanı Mustafa Gültepe'nin ev sahipliğinde düzenlenen tanıtım gecesine, Türkiye Innovation Week'e destek veren stratejik partnerler, ekosistem paydaşları, inovasyon elçileri ve basın mensupları katıldı.

#Birlikteİnovasyon'un gücüyle “büyük dönüşümün bir parçası olmak üzere” temasıyla düzenlenen TIW24 tanıtım programında konuşan TİM Başkanı Mustafa Gültepe, inovasyonun, katma değerli üretime ve ihracata katkısını bildiklerini söyledi.

Türkiye, Küresel İnovasyon Endeksi'nde 37.sırada

Gültepe, “Türkiye Innovation Week etkinliklerinin başladığı 2012'de Türkiye, Küresel İnovasyon Endeksi'nde 74. sırada yer alıyordu. Geçen hafta açıklanan endekse göre Türkiye geçen yıla göre 2 basamak, 2012'ye göre ise 37 basamak yükselerek 37. sıraya yerleşti.” dedi.

İnovasyonun katma değerli üretim ve ihracata katkısını bildiklerini vurgulayan Gültepe, şöyle devam etti: “İşte biz bu bilinçle ülkemizde inovasyon ekosistemini geliştirmek istiyoruz. Şayet dünyadaki ilk 10 ihracatçı ülkeden biri olacaksak, bunda inovasyon önemli paya sahip olacak. İnovasyon ile Türkiye'nin ihracatını bir üst lige taşıyacağız. Küresel yarışta hedeflerimizi tutturmak için yüksek teknolojiye yatırımın, dijital ve yeşil dönüşümün yanı sıra inovasyonun gücünü de etkili şekilde kullanmalıyız. Ayrıca bireylerin ve organizasyonların yenilikçi düşünme konusunda motivasyonlarını artırmak istiyoruz.

Etkinliğin sloganlarından biri 'Birlikte inovasyon'. Motivasyonu sürdürülebilir kılmak büyük önem taşıyor. Bu nedenle sürdürülebilir motivasyon ana değerlerimizden birini oluşturuyor. 10 yıldır birlikte başarmanın gücünü her adımda hissettiğimiz için, birlikte inovasyonu da ana değerlerimizden biri haline getirdik. Gücümüzün her geçen yıl daha da büyüyen ekosistemden geldiğini biliyoruz. Dolayısıyla inovasyonu toplumun ilgili tüm kesimlerine yaymak durumundayız.”

İnovasyonda uluslararası iş birliğini artırmak için her yıl paydaş ülkeler belirliyoruz

İnovasyonda uluslararası iş birliğini artırmak için her yıl paydaş ülkeler belirlediklerini ifade eden Gültepe, “ABD, İsveç ve Çin bu yılın paydaş ülkeleri olacak. Ayrıca 8 farklı dalda ödül vereceğiz. Rekor sayıda başvurunun gerçekleştiği İnovaLİG yarışmamızın ödüllerini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle takdim edeceğiz.” diye konuştu.

İnsanı, kültürü ve iş modellerini yenilikçi bir bakış açısıyla yeniden ele alıyoruz

TİM Başkan Vekili Kutlu Karavelioğlu da etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye Innovation Week etkinliği ile 2012 yılından bu yana binlerce projeye, yüzlerce iş birliğine ve milyonlarca yeni fikre ev sahipliği yaptıklarını belirtti. İnovasyonun, yalnızca bir fikir üretmek olmadığını, aynı zamanda o fikri akılla büyütmek, kümülatif bir çabayla yeşertmek ve dönüştürmekle anlam kazandığını artık çok iyi bildiklerini dile getiren Karavelioğlu, “Türkiye Innovation Week'in 10 yıllık serüveni, bizlere bu çabanın ve dönüşümün en iyi örneklerini sundu.” dedi.

10 yılda 540 binden fazla katılımcı ve 10 milyon izleyiciyle buluştuklarını, 1034 konuşmacı ve 1500'den fazla markayı ağırladıklarını kaydeden Karavelioğlu, “İnovasyon programlarımız kapsamında 500'den fazla firmayı ödüllendirdik. Katılımcı deneyimini ve etkinlik kapsamını hep daha iyiye götürme çabamızın bir yansıması olarak gördüğümüz 11 tane uluslararası ödülümüz bulunuyor.” şeklinde konuştu.

Karavelioğlu, bu yılki temanın “Out of the Box: Human, Culture, Model” olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti: “Yalnızca yeni teknolojileri değil, aynı zamanda insanı, kültürü ve iş modellerini yenilikçi bir bakış açısıyla yeniden ele alıyoruz. İnovasyonun gerçek gücü, insan özgürce düşündüğünde, farklı kültürel yaklaşımları kabul ettiğinde ve cesur iş modelleri benimsediğinde ortaya çıkıyor. Bu yıl, kutunun dışında adım atarak yeni hikâyeler yazmak, sınırları zorlamak ve inovasyonun dönüştürücü gücünü hep birlikte deneyimlemek için çok katmanlı ve kapsamlı bir program hazırladık.”

Bakmadan Geçme