Türkoğlu'nda sahte altın ve uyuşturucu operasyonu

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'na bağlı Türkoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen kapsamlı bir soruşturma neticesinde, sahte altın üretip piyasaya süren ve uyuşturucu ticaretiyle ilişkilendirilen bir suç örgütü çökertildi. Türkoğlu İlçesi'nde başlatılan soruşturma, Kahramanmaraş, Antalya, Adana, Adıyaman, Diyarbakır ve Mardin illerinde sahte altınların piyasaya sürüldüğüne dair ihbarlar üzerine genişletildi.

Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Nitelikli Dolandırıcılık suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında 20 şüphelinin olaya karıştığı tespit edildi. Türkoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesiyle yürütülen çalışmalarda, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ekipleri devreye girdi. Toplanan delil ve ihbarlar doğrultusunda, 01 Ekim 2024 tarihinde Kahramanmaraş ve Eskişehir illerinde 17 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Yürütülen soruşturmada bugüne kadar 15 ara yakalama gerçekleştirildi. 1 Ekim'de yapılan eş zamanlı aramalarda, çok sayıda uyuşturucu uyarıcı madde ve sahte altın ele geçirildi. Türkoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın titiz çalışmaları sonucunda, suç örgütüne dahil olan 20 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında ele geçirilen deliller, dolandırıcılık ve uyuşturucu ticaretine dair önemli bulgular içeriyor. Soruşturmanın tüm yönleriyle derinleştirilerek devam ettiği ve suç örgütünün diğer bağlantılarının ortaya çıkarılmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığımıza bağlı Türkoğlu Cumhuriyet Başsavcılığımızca, Türkoğlu İlçesinde yapılan sahte altınları Kahramanmaraş, Antalya, Adana, Adıyaman, Diyarbakır ve Mardin illerinde piyasaya sürdükleri yönünde ihbar ve beyanların alınması üzerine şüpheliler hakkında Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Nitelikli Dolandırıcılık suçlarından soruşturma dosyası tanzim edilmiş ve soruşturma işlemlerine başlanılmıştır.

Yürütülen soruşturmalar kapsamında 20 şüphelinin söz konusu olaya karıştıkları tespit edilmiş olup şüpheliler hakkında toplamda 15 ara yakalama gerçekleştirilmiş, toplanan bilgi ve belgeler doğrultusunda Türkoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 01/10/2024 tarihi itibariyle Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından suç delillerini elde etme ve şüpheli şahısları yakalamaya yönelik Kahramanmaraş ve Eskişehir illerinde 17 farklı adreste eş zamanlı adli işlem gerçekleştirilmiştir.

Yapılan arama işlemleri sonucunda çok sayıda uyuşturucu uyarıcı madde ve sahte altın ele geçirilmiştir. Soruşturma kapsamında 20 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Soruşturma tüm yönleri ile titizlikle yürütülmektedir.”

Bakmadan Geçme