TÜRMOB Genel Başkanı Kartaloğlu, Kahramanmaraş'ta

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nı ziyaret ederek oda yöneticileriyle bir araya geldi.

6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'a gelen TÜRMOB Genel Başkanı Kartaloğlu ile Genel Sekreter Yahya Arıkan, İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Erol Demirel ve beraberindekiler Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Abdullah Kalın ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

KMSMMO'da gerçekleştirilen ziyarete konuşan TÜRMOB Genel Başkanı Kartaloğlu: “6 Şubat itibariyle meslek camiası olarak el birliğiyle böyle acil ihtiyaçları karşılamak için ilk günden itibaren mücadele ettik. Burası AFAD Koordinasyon Merkezi gibiydi. Gerçekten Abdullah başkanıma çok teşekkür ediyorum. Bakanlıklarda, mecliste yaptığımız tüm toplantılarda bizim birinci gündem maddemiz her zaman deprem bölgesi, deprem bölgesinin sorunları. Başkanlarımızla sürekli iletişim halindeyiz. Onlardan da önerileri sorunları derleyerek bir kalkınma planı modeli oluşturduk. Bizim birinci gündem maddemiz belki birkaç sene daha hep deprem bölgesi, deprem bölgesi meslektaşlarının sorunları olmaya devam etmek zorunda ve öyle olacak.” İfadelerini kullandı.

Genel Sekreter Arıkan ise: “Bu depremde bir sınavdan geçtik biz camia olarak. Hep büyük bir aile olduğumuzu söylüyorduk. Ben büyük bir aile olduğumuzu gördüm. Kendi adıma söylüyorum, zaten TÜRMOB yapması gerekir yaptı. Dayanışmanın en doruk noktasını gördük şimdi tabii daha zor günler bizi bekliyor bizi. Hem bizlerin hem de yönetenlerin bu yaraları sarması konusunda samimi içten olması gerekiyor.” Dedi.

İSMMMO Başkanı Demirler ise, “O günlerde bir hayatta kalma mücadelesiydi şimdi bir yaşama tutunma mücadelesine dönüştü. Yıkıntılar hala her yerde duruyor. Elbette bizler kendi içimizde dayanışma içinde olacağız. Mutlaka birbirimize bu dayanışmayı sonuna kadar yapabildiğimizin en iyisini yapmaya çalışarak sürdüreceğiz ama asıl büyük işler yapılması lazım. Biz bunu unutmayacağız, unutturmayacağız. Bizim yapabileceğimiz en önemli şeylerden bir tanesi herhalde bu olacak.” Dedi.

Ziyaret için teşekkür eden KMSMMO Başkanı Kalın ise, “Biz ilk günden itibaren Oda'mızın kapılarını açtık. TÜRMOB'umuz ile birlikte koordineli çalışarak hem meslektaşlarımıza hem de vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalıştık. İlk günden itibaren yanımızda olan değerli Genel Başkanım Emre Kartaloğlu'na ve ekibine teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Tüm Türkiye'den razı olsun. İnşallah Allah'ın böyle bir afetle bir daha göstermesin.” Dedi.

Bakmadan Geçme