Uluslararası oto kaçakçılarına fren operasyonu

Yaklaşık 1 buçuk yıldır sürdürülen titiz çalışmalar neticesinde Konya merkezli olarak Edirne, Kocaeli, İstanbul, Tekirdağ, Eskişehir, Samsun, Hatay, Ankara, Antalya illerinde tespit edilen adreslere fren operasyonu düzenlendi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı tespitleri doğrultusunda ve koordinesinde, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatları ile oto kaçakçılığı suçuna yönelik olarak yürütülen soruşturma kapsamında; Geçici ithalat (turistik kolaylıklar) kapsamında Türkiye'ye getirilen araçları 3. şahısların kullanımına bırakan, araçları parçalayarak satan veya usulsüz tescil yaparak büyük vergi kayıplarına neden olan şahıs ve suç grubunun faaliyetleri tespit edildi.

Söz konusu suç grubunun 2018-2022 yılları arasında turistik kolaylıklar kapsamında 115 taşıtı (tahmini değeri 240 milyon TL) Türkiye'ye getirdiği belirlendi.

Operasyon kapsamında şahıs ve araçlara yönelik yapılan araştırmalarda; Türkiye'ye araç getirdiği tespit edilen yabancı uyruklu şahısların bulunduğunun tespit edilmesi üzerine bahse konu operasyon uluslararası boyut kazandı. Yabancı uyruklu şahısların kurye olarak kullanılmak suretiyle Türkiye'ye araç getirme sürecinde rol oynadıkları belirlendi.

Suç grubunun, suçtan elde ettiği gelirlerin ortaya çıkarılması için yapılan incelemelerde yüklü miktarda şüpheli para transferleri tespit edildi.

Yaklaşık 1 buçuk yıldır sürdürülen titiz çalışmalar neticesinde Konya merkezli olarak 10 ilde (Konya, Edirne, Kocaeli, İstanbul, Tekirdağ, Eskişehir, Samsun, Hatay, Ankara, Antalya) tespit edilen adreslerde arama yapılarak 29 Türk ve 7 yabancı uyruklu şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik operasyon gerçekleştirildi.

Şu ana kadar yapılan çalışmalarda 12 şahıs yakalandı, 15 adet çekici, 5 adet otomobil, 15 adet dorse ve çok sayıda ruhsat, change işleminde kullanılan numaratör ve şase levhası ele geçirildi.

Bakmadan Geçme