Üsküdar'daki villa mühürlendi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Üsküdar Vaniköy'de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'ndeki inşaat ile ilgili yasal işlemlerin başlatıldığını belirterek, 'Bakanlığımız inşai faaliyetlerin yürütülmesini durdurmuş ve inşaatı mühürlemiştir. Bu kapsamda ilgili kurumlara ilişkin de suç duyurusu süreci yürütülmektedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden de kaçak yapının ilavelerine ilişkin yıkımının yapılması yazılı talep edilmiştir. Yapılmaması halinde Bakanlığımız gerekli süreci gerçekleştirecektir' dedi.

Bakan Murat Kurum, bölgedeki kaçak yapı inşaatının durdurulduğunun altını çizen Bakan Kurum, “İstanbul Boğazı sadece orada oturan, yaşayanların değil, hepimizin ortak meselesi. Boğaz'ımızın güzelliğinin korunması adına, yeşil alanların, oradaki tarihi yapıların korunması adına biz de ‘Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'ne gözümüz gibi bakıyoruz. Maalesef burada imara uygun olmayan bir kaçak yapılaşmayla karşı karşıya kaldık. Ekiplerimiz hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni yazılı ve sözlü uyarmak suretiyle hem de inşaatı devam eden yeri durdurmak suretiyle müdahale etti. Buradaki kaçak yapı inşaatı durduruldu” diye konuştu.

Ekiplerimiz inşaatı mühürledi

Kaçak yapının yıkımı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne gerekli uyarı yapıldığını açıklayan Bakan Kurum şöyle devam etti: Biz de Bakanlık olarak süreci anbean takip edeceğiz. ‘Bakanlığımız inşai faaliyetlerin yürütülmesini durdurmuş ve inşaatı mühürlemiştir. Bu kapsamda ilgili kurumlara ilişkin de suç duyurusu süreci yürütülmektedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden de kaçak yapının ilavelerine ilişkin yıkımının yapılması yazılı talep edilmiştir. Yapılmaması halinde Bakanlığımız gerekli süreci gerçekleştirecektir. Tüm milletimizin içi rahat olsun. Şehirlerimizin siluetini bozan, haksız kazanç sağlayan ve milletin hakkına giren bu ve bunun gibi işlemlerin her zaman takipçisi olacağız. Çevremizi, doğamızı, İstanbul Boğazı'mızı da gözümüz gibi korumaya devam edeceğiz.

Bakmadan Geçme