Yatağan ve Datça'da 3 şüpheli gözaltında

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Muğla'da meydana gelen orman yangınlarıyla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, Yatağan ilçesinde orman yangınlarına sebebiyet verdiklerinden şüphelenilen 2 kişinin gözaltına alındığını, Datça'da ise 1 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Yatağan Yava Mahallesi'nde çıkan yangının ilk belirlemelere göre arıcıların faaliyetlerinden kaynaklandığını belirtti.

Ula ve Datça ilçelerinde de benzer yangınlar meydana geldiğine dikkat çeken Yerlikaya, Datça'daki Batır Kızılbük mevkiinde çıkan yangında bir kişinin sorumlu tutulduğunu ifade etti.

Paylaşımında, “Ormanlarımız milli servetimizdir. Geleceğimiz olan evlatlarımıza bırakacağımız en değerli mirastır.” şeklinde açıklamalarda bulunan Yerlikaya, yangınlarla mücadelede kararlılıkla çalışıldığını ve sorumluların adalete teslim edileceğini vurguladı.

Bu gelişmelerin ardından, yangınlara ilişkin soruşturma derinleştiriliyor ve yetkililer, vatandaşları ormanlık alanlarda dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Yangınların çıkış nedeni olarak farklı etkenlerin araştırıldığı belirtilirken, gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda olayın aydınlatılmasına çalışılıyor.

Bakmadan Geçme