Yazar Bengin, Güneydoğu izlenimlerini paylaştı

Milliyet Gazetesi Yazarı Tunca Bengin, Milli Savunma Bakanlığının basın bilgilendirme toplantısında Güneydoğu izlenimlerini paylaştı.

Milliyet gazetesi yazarı Tunca Bengin, 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında Güneydoğu bölgesini dolaşarak izlenimlerini aktaran bir yazı dizisi kaleme almıştı. Tunca Bengin'in yazılarında Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahramanca ortaya koyduğu terörle mücadele sonrasında bölgede yaşanan dönüşüme dikkat çeken tespitler yer almıştı.

Bölgede artan güvenlik ortamını ve bunun vatandaşlarımızın huzuruna olan yansımasını gündeme taşıyan Tunca Bengin, bugün gerçekleşen haftalık basın bilgilendirme toplantısına katılarak savunma muhabirleri ile izlenimlerini paylaştı.

Yıllar öncesinde pek çok kez bölgede görev yaptığını ve hem bölge halkının hem de gazetecilerin terör belasından dolayı zor günler geçirdiğine dikkat çeken Tunca Bengin, bugün ise bölgede huzurun ve güvenliğin hâkim olduğunu, gençlerin artık dağa çıkmadığını, bunun yerine belediyelerin hayata geçirdiği havuzlarda spor yaptığını ifade etti. Tunca Bengin, terörle mücadele operasyonları sonrası bölgede yaşanan dönüşümü örnekler vererek basın mensuplarıyla paylaştı.

Bakmadan Geçme