Yöresel lezzetler Serhat Şehirler Festivali'nde buluşacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Kars, Ardahan, Iğdır Lezzet ve Kültür Festivali'nin açılışını yaptı.

Yöresel lezzetler ile kültürel değerlerin sergilendiği festivalde vatandaşlara hitap eden Bakan Bayraktar, Kars, Ardahan ve Iğdır'ın Türkiye'nin enerjisine enerji veren çok önemli üç şehir olduğunu vurguladı.

Bayraktar, bu üç şehirde de elektrik ürettiklerini kaydederek “Kars, Ardahan ve Iğdır'da Türkiye'ye hidroelektrik santrallerden enerji sağlıyoruz. Türkiye'nin en önemli güneş potansiyelini değerlendiriyoruz.” dedi.

Bakü-Tiflis-Ceyhan ve TANAP boru hatlarının geçtiği bu üç şehrin, Türkiye ve Avrupa'nın doğal gaz ve petrol arzına çok önemli katkıda bulunduğunu ifade eden Bayraktar, “Dolayısıyla Kars, Ardahan, Iğdır Türkiye'nin enerjisine enerji katan üç tane çok önemli, çok güzide şehir.” diye konuştu.

Bayraktar, konuşmasının ardından kurdele keserek festivalin açılışını yaptı. Festival alanını gezen Bakan Bayraktar, yöresel ürün stantlarını ziyaret etti ve vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bakmadan Geçme