Zeki Kıvanç, 'TOBB olarak sorunların çözümü noktasında sektörün her zaman yanındayız'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Atık ve Geri Dönüşüm Sanayi Meclisi toplantısı TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Kıvanç'ın katılımlarıyla Meclis Başkanı Ali Kantur'un başkanlığında sektör temsilcilerinin katılımıyla Ankara Birlik Merkezinde gerçekleştirildi.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Kıvanç yaptığı açılış konuşmasında; son Meclis toplantısından bu yana gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulundu. Kıvanç, TOBB olarak sorunların çözümü noktasında sektörün her zaman yanında olduklarını ifade etti.

Meclis Başkanı Ali Kantur açılış konuşmasında; sektörün güncel konularının takibinin sağlandığı, ilgili kurumlara aktarıldığı, gündemdeki konulara dair ilgili tüm Bakanlıklarla görüşmeler yapıldığı ve bazılarının çözümü noktasına önemli aşamalar kat edildiği bilgisini verdi.

Toplantının ilk gündem maddesinde; Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi tarafından hazırlanan “Yatırım Süreçleri Kılavuzu” hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi temsilcileri, Nisan ayı itibarıyla güncelleme çalışmalarının tamamlandığına dikkat çekerek, bundan sonraki aşamada sektör temsilcilerinin de katkılarıyla kılavuzda sadeleştirilmesi önerilecek hususların tespit edilmesi ve sonrasında sorumlu kurumlar marifetiyle hayata geçirilmesine dair bir yol haritası izleyeceklerini katılımcılarla paylaştı.

İkinci gündem maddesinde; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Yönetim Sistemi ve Çevre Etiketi Şube Müdürlüğü tarafından “Türkiye Çevre Etiketi Sistemi” konu başlıklı bir sunum gerçekleştirildi.

Akabinde, sektörde firmalarının sigorta süreçleri özelinde yaşadığı sıkıntılar Meclis Üyeleriyle istişare edildi.

Dördüncü gündem maddesinde, TOBB Sanayi Müdürlüğü temsilcilerinin katılımlarıyla Meclisin kapasite kriteri taslakları özelinde yaptığı çalışmalar ve bundan sonra izlenecek yol haritası değerlendirildi.

Toplantı sektördeki güncel gelişmeler ve sorunların istişare edilmesiyle sona erdi.

Bakmadan Geçme