Ankara'daki Kahramanmaraşlılar iftar yemeğinde buluştu

Ankara'da Kurulu bulunan Kahramanmaraş ve İlçeleri Dernekleri birlikte aynı mekânda iftar yemeği programı organize etti. Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde gerçekleştirilen iftar yemeğine kalabalık hemşehri topluluğu iştirak etti.

500’e yakın Kahramanmaraşlının katıldığı iftar yemeğinde Hemşehriler dualar ederek iftarlarını açmışlar ve hoş sohbet ederek vakit geçirmişlerdir. Ayrıca pandemi ve korona virüs dolayısıyla yaklaşık üç yıldır iftar yemeği programları yapılamadığından ve bu tür etkinlikler gerçekleştirilemediğinden birbirlerine hasret kalan Kahramanmaraşlı Hemşehriler bu iftar yemeğini fırsat bilerek hasret gidermişlerdir.

İftar yemeği yenildikten sonra Kahramanmaraş ve İlçeleri Kültür Derneği (MARDER) Başkanı Faruk Bilsin, Pazarcıklılar Dernek Başkanı Hilmi Çetin, Andırınlılar Dernek Başkanı Abdurrahman Gök, Elbistanlılar Dernek Başkanı Hasan Yalnız, Afşinliler Dernek Başkanı Yakup Yıldırım ve Genç Maraşlılar Derneği Başkan Yardımcısı (GENÇ MARDER) Mevlüt Döndüoğlu kürsüye çıkarak hep birlikte Hemşehrilerini selamlamışlardır. Göksunlular Dernek Başkanı Atilla Mutlu Alkış Kahramanmaraş’ta olduğu için İftar Yemeğine katılamamış ve mazeret mesajını göndermiştir. 

İftar yemeğinden sonra Kahramanmaraş ve İlçeleri Kültür Derneği (MARDER) Başkanı Faruk Bilsin tekrar kürsüye çıkarak tüm Hemşehrilerine hitap ederek katıldıkları için teşekkürlerini bildirmiştir. Ardından CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Milli Yol Hareketi Genel Başkanı Remzi Çayır, Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner birer konuşma gerçekleştirmişlerdir. İftar yemeğine TBMM 24. Dönem MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, TBMM E. Daire Başkanı Mehmet Fatih Uğurlu, Yenimahalle Belediye Meclis E. Üyesi Nureddin Delibalta, Tarihçi Ali Önder Yeniçeri, Osmaniye E. Belediye Başkanı Davut Çuhadar, İşadamı Efendi Barutçu, Metropol İmar A.Ş. Genel Müdürü Kerim Yılmaz, Avrupa Gazeteciler Dernek Başkanı Adnan Fişenk, Petrol İş Sendikası Ankara Şube Başkanı Ali Haluk Koşar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı E. Genel Müdür Yardımcısı Alaaddin Nalcıoğlu, Şekerbank Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ertürkmen, Şair Yazar ve Çevre Bakanlığı Denetçisi Ahmet Sandal, Ressam Memik Kibarkaya, Emlakçı Salman Kartalkanat, Ses ve Söz Sanatçısı Ahmet Zülfü Bars ve kamu ve özel sektörde çalışan birçok Hemşehrimiz katılmışlardır.

29 Nisan 2022 Cuma günü Ankara’da Kahramanmaraş ve İlçeleri Derneklerinin organizasyonu ile gerçekleştirilen iftar yemeğinde Kahramanmaraşlı Hemşehriler birlik ve beraberlik ile yardımlaşma ve dayanışma içerisinde olduklarını bir kez daha göstermişlerdir. Sözkonusu iftar yemeğine Trabzon, Isparta, Ankara, Manisa, Hatay, Şanlıurfa gibi bazı şehirlerden de birçok kişi iştirak etmiştir. Sözkonusu iftar yemeğinde Maraş Dondurma (MADO) dondurma ikramında bulunmuştur. 

İftar yemeği programına katılanlar başta Kahramanmaraş ve İlçeleri Kültür Derneği (MARDER) Başkanı Faruk Bilsin olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkürlerini bildirerek ve bir sonraki etkinliğe dair temennilerini ileterek sözkonusu etkinlikten mutlu bir şekilde ayrılmışlardır. Kahramanmaraş ve İlçeleri Kültür Derneği (MARDER) 1995 yılında Başbakanlık ve Maliye Bakanlığında üst düzey görevlerde bulunan Ahmet Şirin, başkanlığında birçok üst düzey bürokrat, esnaf ve işadamı tarafından kurulmuştur. 

Bakmadan Geçme