Aslan Hürkuş 3: Anka Adası'nın galası Kahramanmaraş'ta yapıldı

TRT Çocuk, TUSAŞ ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle hazırlanan 'Aslan Hürkuş 3: Anka Adası' sinema filminin galasına ev sahipliği yaptı. NFK Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen galada, filmin ilk gösterimi de Kahramanmaraşlı çocuklarla buluşturuldu.

Şiir ve edebiyatın başkentinde kültür sanat faaliyetlerini kesintisiz sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, TRT Çocuk ve TUSAŞ iş birliğiyle hazırlanan ve çocukların büyük bir beğeniyle takip ettiği ‘Aslan Hürkuş’ adlı sinema filminin 3’üncü serisinin galasına ev sahipliği yaptı. 

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda; Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, filmin yapımcısı Murat Kaya, TRT Çocuk Kanal Koordinatörü Bora Durmuşoğlu, çocuklar ve ebeveynleri yer aldı. 

Yoğun katılımla gerçekleştirilen galada, ‘Aslan Hürkuş 3: Anka Adası’ sinema filminin ilk gösterimi de Kahramanmaraşlı çocuklarla buluşturuldu. Minikler, yerli ve milli teknoloji Anka’nın tanıtıldığı sinema filmini büyük bir ilgiyle takip ederken ebeveynler de etkinlikten duyduğu memnuniyeti belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz

Aslan Hürkuş 3: Anka Adası filminin galasının Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “TRT ve TUSAŞ iş birliğiyle yavrularımıza yönelik hazırlanan bu sinema filminin ilk gösteriminin şehrimizde yapılmasından duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Uzay ve havacılık alanında hayata geçirilen milli araçlarımızı ve teknolojimizi tanıtan bu gösterinin şehrimizde yavrularımızla buluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Kahramanmaraş, savunma sanayi şehri olacak

Başkan Hayrettin Güngör açıklamalarının devamında, “Ülkemizin özellikle havacılık ve uzay sanayinde yapmış olduğu atılımların ne kadar kıymetli olduğunu biliyoruz. Burada Sayın Cumhurbaşkanımızın çok büyük gayreti ve desteği var. Bu kapsamda da ülkemizde Teknofest gençliği oluştu ve gençlerimiz bu program sayesinde teknoloji ve uzay sanayine ilgi duymaya başladı. Bu noktada bu alanlarda başarıların da arttığına şahit oluyoruz. Türkiye artık hava araçları üretiyor. Çünkü milli teknolojinin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Kahramanmaraş’ımızda da TUSAŞ yatırımlar hayata geçiriyor. Uçak parçaları üretim tesisinin inşası sürüyor. İnşallah şehrimiz kısa sürede savunma sanayi alanında da ülkemizin önde gelen merkezlerinden birisi olacak” cümlelerini kaydetti.
 

Bakmadan Geçme