Aydın, yeni dönem projelerini açıkladı!

Cumhur İttifakı Göksun Belediye Başkan Adayı Hüseyin Coşkun Aydın, yeni dönem projelerini düzenlenen programla açıkladı. Göksun Kapalı Spor Salonunda düzenlenen törene Cumhur İttifakı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ve binlerce kişi katıldı.

Projelerini tek tek açıklayan Aydın, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamış olduğu, partimizin 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri Manifestosu doğrultusunda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz işbirliği ile İlçemize kazandırmayı hedeflediğimiz projelerimizi 10 kategoride topladık.

 

1-            ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK

 

1.            TOKİ: Geçtiğimiz dönem Göksun-Elbistan Karayolu üzerinde Çatal Tepe mevkiinde hayata geçirmek için büyük çaba sarf ettiğimiz Toplu Konut Projemizi yeterli talep olmaması nedeniyle gerçekleştiremedik. TOKİ Başkanlığı ile yürüttüğümüz çalışma sonucunda müracaat ve satın alma şartlarını Göksun’a özgü yeniden düzenlediğimiz ve proje altyapısını tamamladığımız Toplu Konut Projesini, sosyal, eğitim ve dini tesisleri ile donatılmış 110 konutluk Toplu Konut Projesini inşa ederek hizmete sunmayı planlıyoruz.

 

2.            Millet Bahçesi ve Millet Konağı: İlçe merkezimizdeki Belediye İş Merkezi ve eski Polis Karakolu alanında, güvenli, mahalle kültürünü yansıtan, içerisinde kütüphane, bilgisayar odaları, kafeterya, spor ve etkinlik alanları gibi sosyal mekanları barındıran Millet Bahçesi ve Millet Konağı inşa ederek hizmete sunacağız.

 

3.            Çardak Mesire Alanı: Su kaynakları ve göletler açısından zengin bir potansiyele sahip olan ilçemizde içerisinde su sporlarının da yer alacağı Mesire Alanı yapmaya uygun olan Çardak Göleti ve çevresindeki 100 dönüm orman arazisini 3 etap halinde uygulayacağımız C Tipi Mesire Alanı projesi ile turizme kazandıracağız. Birinci etapta gerçekleştirmeyi planladığımız proje ile Çardak Göleti içerisinde telesiyejle su kayağı, sandal, kano ve su motorları gibi su sporlarını bünyesinde barındıran bir cazibe merkezi haline getireceğiz.

 

4.            A Tipi Mesire Alanı: Göksun İlçe Merkezi ile Alparslan Türkeş Mesire Alanı arasında kalan ve Göksun’a hakim Selbi Dağında Mesire Alanı yapmak üzere Orman Bölge Müdürlüğü ile protokol yaptık. 470 dönüm alanda A Tipi Mesire Alanı inşa ederek hizmete sunmayı planlıyoruz.

 

5.            Doğal Gaz: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın talimatı ile BOTAŞ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ihale doğrultusunda ilgili firma ile yapacağımız çalışmalar sonunda 2019 yılı içinde iki mahallemizi doğalgaz ile buluşturacağız. Proje kapsamında, Akmazlar Parkı yanında Şehir Besleme İstasyonu kurulumu ile 2 km çelik boru hattı, 15 km polietilen şebeke hattı inşası ve hane bağlantıları yapılarak hizmete sunulacaktır. 2020 yılında itibaren ilçe merkezimizdeki tüm mahallelerimizin doğal gaz kullanımı sağlanacaktır.

 

6.            Güneş Enerji Santrali (GES): Karaömer Mahallemizde belediyemize ait olan 20 dönüm arazi üzerine 990 KW üretim kapasiteli Güneş Enerji Santrali kurulumu için proje ve fizibilite çalışmaları tamamlanarak TEDAŞ Bölge Müdürlüğü ile sözleşme imzalanmıştır. Santral kurulumu için ilgili bakanlıklar ve özel sektörlerle çalışmalarımız devam etmektedir.

 

7.            Sıfır Atık: Birinci dönemimizde Göksun’un 30 yıllık tarihi çöplük sorununu ortadan kaldırdıktan sonra, israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve ekonomiye kazanımının sağlanmasını hedefleyen Sıfır Atık uygulamasını hayata geçirmeyi planlıyoruz.

 

8.            Kent Bilgi Sistemi (KBS): Kent Bilgi Sistemi (KBS), bir kentin coğrafi özelliklerinden altyapı sistemlerine, vatandaşların sosyo-ekonomik niteliklerinden gelir-gider sistemlerine uzanan geniş bir skala içerisindeki bilgilerin bir veri tabanına toplanarak ilişkilendirilmesi ve yönetilmesi amacıyla gerçekleştirilen yeni nesil bir uygulamadır.

 

İlçemizin fiziki yapısını oluşturan tüm bileşenlere konum bazlı olarak detaylı erişim sağlayan  Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) ve Yönetim Bilgi Sistemleri (YBS)’nin bütünleşik yapılandırılması ile Kent Bilgi Sistemi oluşturarak vatandaşlarımızın en doğru bilgiye en hızlı şekilde ulaşmalarını sağlamayı planlıyoruz.

 

2-            KENTSEL YENİLEME

 

1.            Kentsel Dönüşüm: Daha önce arkeolojik sit alanı olan, birinci dönemimizde sit alanı özelliğini kaldırıp yeniden imara açtığımız Tepebaşı Mahallemiz ile Kayabaşı, Pınarbaşı ve Köprübaşı Mahallelerimizin bir bölümünde ve Harbiye Mahallemizin Karlık Mevkiinde kentsel dönüşüm projesini hayata geçirmeyi planlıyoruz.

 

2.            İş Merkezi: İlçe Tarım Müdürlüğü ile İlçe Özel İdare binalarının bulunduğu alana içerisinde kapalı otoparkı, mağaza, büro ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın istifade edebileceği mekanlar ile kafeterya bulunan iş merkezi inşa ederek hizmete sunmayı planlıyoruz.

 

3.            Kent Meydanı: 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanımızı, meydan alanında bulunan Hükümet Konağının başka bir yere taşınmasından sonra büyüterek, tören ve benzeri etkinliklerin de yapılabileceği ilçemize yakışır bir yapıya kavuşturmayı planlıyoruz.

 

4.            Kapalı Semt Pazarı: Toplam alanı 13 bin 300 m2 olan ve Yenimahalle’de bulunan Semt Pazarımızın 6 bin 800 m2'sini 2014 yılında sıcak asfalt yaparak vatandaşlarımızı, toz, toprak, çamur ve balçıkta alışveriş yapmaktan kurtarmıştık. Mülkiyet sorunu nedeniyle kapalı mekan çalışması yapamadığımız ve hukuki süreci devam eden Semt Pazarımızı tapu devir işlemi bittikten sonra, Çatı Kapama ve Sosyal Alan çalışmalarını tamamlayarak halkımızın ve esnaflarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz.

 

3-            ULAŞIM TRAFİK VE OTOPARK

 

1.            Güney Çevreyolu: İlçemizin Kayseri girişinde yer alan Sanayi Kavşağını, Kahramanmaraş girişinde yer alan Öşüngele Kavşağına bağlayan Kırım Caddesi, Hayvan Borsası, Taşoluk Kavşağı ve Çardak Bulvarını içine alan Güney Çevre Yolunu inşa ederek hizmete sunmayı planlıyoruz.

 

2.            Kavşak Düzenlemeleri: Kavşakların buluşma noktası olan Göksun ilçemizin Kayseri girişinde yer alan, Kuzey ve Güney Çevre Yollarını birleştiren Sanayi Kavşağı ile Elbistan girişindeki Yem Sanayi Kavşağını yüksek standartlı olarak yeniden düzenleyeceğiz. Kahramanmaraş girişinde yer alan, Kuzey ve Güney Çevre Yollarını birleştiren Öşüngele mevkiisinde, Güney Çevre Yolu üzerinde Andırın bağlantımızı sağlayan Taşoluk yolu üzerinde ve Elbistan girişinde Çataltepe bölgesinde ve Elbistan Yolu üzerindeki Kömür Çayı Köprüsü yakınında yüksek standartlı 4 adet yeni kavşak yaparak hizmete sunmayı planlıyoruz.

 

3.            Açık ve Kapalı Otopark: İlçe merkezimizde başta ana cadde güzergahları olmak üzere ihtiyaç duyulan bölgelerde açık, yeni inşa edeceğimiz binaların altında ise kapalı otoparklar inşa ederek hizmete sunmayı planlıyoruz.

 

4.            Şehir İçi Toplu Taşıma: İlçemizin şehir içi toplu taşıma hizmet ağını ilçe merkezindeki her mahalle ile Hastane, Üniversite, TOKİ, Sanayi Sitesi, Millet Bahçesi, Alparslan Türkeş Mesire Alanına ulaşım sağlayacak şekilde planlayarak hizmete sunacağız.

 

5.            Gurup Yolları: Ortatepe, Alıçlıbucak, Çamdere, Kömürköy, Kavşut, Ahmetçik, Elmalı, Kızılöz, Yeşilköy, Kınıkkoz, Yiricek, Acıelma, Hoğdaş, Kazandere, Kaleboynu, Fındıklıkoyak, Büyükçamurlu, Küçükçamurlu, Yoğunoluk, Sırmalı, Hacıkodal, Payamburnu, Ericek, Karadut, Kamışçık, Kemalpaşa, Tombak, Çağlayan, Soğukpınar, Mehmetbey, Mahmutbey, Tahirbey, Bozhüyük, Mürsel, Keklikoluk, Göynük, Doğankonak ve Altınoba Mahallelerimizin gurup yollarını yüksek standartlı yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz.

 

6.            Kilit Parke Yollar: Tüm mahallelerimizin cadde ve sokaklarını kilit parke yol yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz.

 

7.            Sıcak Asfalt Yollar: Altyapısı tamamlanan tüm mahallelerimizin cadde ve sokaklar ile ana arterlerde sıcak karışım asfalt yol yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz.

 

4-            SU VE KANALİZASYON

 

1.            Kanal Göksun: İlçe merkezimiz içinden geçen ve 2014 yılında kanalizasyondan arındırdığımız Göksu Çayının Kayseri Karayolu ile Kahramanmaraş Karayolu arasındaki güzergahında yapacağımız proje ile içinde su bisikletlerinin yer aldığı, etrafında yürüyüş ve bisiklet yolları ile dinlenme alanlarının yer aldığı Kanal Göksun projesini hayata geçirerek hizmete sunmayı planlıyoruz.

 

2.            İçme Suyu: Bozhüyük (Kayapınar), Büyükkızılcık, Yeniyapan, Altınoba, Elmalı, Karadut (Daluşağı, Beşkoz), Kazandere (Kazanoluk), Küçükçamurlu (Meryemçil), Kömürköy, Kavşut (Değirmenüstü), Güller, Fındıklıkoyak (Bahçederesi), Sırmalı, Ahmetçik, Korkmaz (Atmakaya), Çardak (Cumhuriyet), Alıçlıbucak (Armutlu) ve Ortatepe Mahallelerimizde içme suyu ishale hattı ve depo yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz.

 

3.            Kanalizasyon: Başta ilçe merkezimiz olmak üzere Ericek, Çardak, Taşoluk, Bozhüyük, Çağlayan, Karadut, Kemalpaşa, Kömür, Küçükçamurlu ve Mürsel Mahallelerimizde kanalizasyon projesi uygulayarak hizmete sunmayı planlıyoruz.

 

4.            Sulama Kanalı: İhtiyaç duyulan tüm mahallelerimizde sulama kanalı yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz.

 

5-            KÜLTÜR, SANAT, TURİZM VE TANITIM

 

1.            Yayla Kent: Doğal güzellikleri ve yaylaları ile Evliya Çelebi’nin seyahatnamesinde, Karacaoğlan’ın şiirlerinde kendine yer bulan Göksun'un yaylalarını ve tabiatının güzelliğini turizme kazandırmak amacıyla Yayla Kent projesini gerçekleştirerek konaklama imkanı kazandırmayı planlıyoruz.

 

2.            Acı Su İçmesi: İlçe merkezine 28 kilometre, Büyükkızılcık Mahallemize 4 kilometre mesafede bulunan ve yapılan tahlile göre başta böbrek taşlarının düşürülmesi olmak üzere, anemi (kan zayıflığı), şeker hastalığı ve cilt hastalıkları gibi birçok hastalığa şifa olan acı su içmesini sağlık turizmine kazandıracağız.

 

3.            Düğün Salonu: Alparslan Türkeş Mesire Alanı içinde bulunan ve tapu mülkiyet sorunu nedeniyle projesini uygulayamadığımız spor salonunu, hukuki sürecin tamamlanmasının ardından düğün salonu ve kongre merkezi olarak düzenleyerek hizmete sunacağız.

 

4.            Festivaller: İlçemizde geleneksel olarak düzenlediğimiz, Güreş, Elma, Yayla, Kar ve Uluslararası Kafkas Kültür festivallerinin standartlarını yükselterek her yıl düzenlemeye devam edeceğiz.

 

5.            Tandır Evleri: İlçe merkezimizde Harbiye, Köprübaşı, Kurtuluş, Yenimahalle ve Doğankonak Mahallelerimizde hayata geçirdiğimiz ve ev hanımlarının büyük ilgisini gören Tandır Evlerini ihtiyaç duyulan tüm mahallelerimize inşa ederek hizmete sunmayı planlıyoruz.

 

6-            TARİHİ VE KÜLTÜREL VARLIKLAR

 

1.            Tarihi Mirasın Korunması: Bilinen tarihi Asur ve Hititlere kadar dayanan ilçemizin binlerce yıl öncesinden kalan Villa Rustika, Kızıl Kale, Hamam Gözü, Kaleboynu Manastırı gibi tarihi ve kültürel kalıntılarını korumaya alarak turizme kazandırmayı planlıyoruz.

 

Ayrıca, İlçe merkezimizdeki Belediye İş Merkezi ve eski Polis Karakolu alanında inşa edeceğimiz Kent Konağı bünyesinde, ilçemizin tarihi ve kültürel mirasını yansıtan Kent Müzesi inşa ederek hizmete sunmayı planlıyoruz.

 

7-            YEREL KALKINMA

 

1.            Tekstil Atölyeleri: İlçe merkezimizde Ek Hizmet Binası içinde hayata geçirdiğimiz ve istihdama yönelik önemli bir aşama kaydettiğimiz Tekstil Atölyesi’ni Bozhüyük Mahallemizden başlamak üzere eski kasaba binalarımızın tamamını revize ederek yeni atölyeler kurmayı hedefliyoruz.

 

2.            Orta Sanayi Sitesi: İlçe merkezimize 10 km mesafede Çağlayan ile Mehmetbey Mahallelerimizin arasında 150 dönüm alanı Orta Sanayi Bölgesi olarak planlayıp gelişim imar planına dahil etmiştik. Biriket üretimi yapan imalatçılarımız ile inşaat malzemesi, odun ve kömür satışı yapan esnaflarımızın faaliyet göstereceği Orta Sanayi Bölgesini hizmete sunmayı hedefliyoruz.

 

3.            Göksun Elmasının Pazarlaması: Kendine has rengi ve rahiyası ile iç ve dış pazarda tercih edilen, düzenlediğimiz festivaller ve katıldığımız fuarlarda en güzel şekilde tanıtımını yaptığımız Göksun Elmasını yurt dışından gelen taleplere cevap verebilecek şekilde pazarlamak için ilgili birlik ve yatırım ajansları işbirliği ile paketleme tesisi ve pazarlama sistemi kurmayı planlıyoruz.

 

4.            Mobilyacılık: İlçemizin önemli el sanatlarından olan ve bölgede tercih edilen mobilyacılık sektörünü endüstriyel standartlara ulaştırmak ilçe ekonomimize önemli katkılar sağlamak için ilgili sektör temsilcileri ve yatırım ajansları işbirliği ile altyapısı tamamlanmış Mobilyacılar Sitesi kurmayı planlıyoruz.

 

5.            Annemin Pazarı: İlçemiz bayanlarının ev ortamında kendi imkanları ile yaptığı el işleri, hayvansal gıdalar, organik ürünler ve ev yemekleri vb. ürünleri pazarlayabilecekleri tarihi dokuya uygun ticari alan oluşturarak hizmete sunacağız.

 

8-            GENÇLİK VE SPOR

 

1.            Kapalı Yüzme Havuzu: Alparslan Türkeş Mesire Alanı içinde inşa ettiğimiz Aqua Park yanında, yetişkinlere ve gençlere yönelik Kapalı Yüzme Havuzu inşa ederek hizmete sunmayı planlıyoruz.

 

2.            Halı Saha Tesisleri: Birinci dönemimizde yaptığımız 9 adet halı sahaya yenilerini ekleyerek, nüfus yoğunluğu olan mahallelerimizde halı saha tesisleri inşa ederek gençlerimizin ve vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz.

 

3.            Spor Okulları ve Kurslar: Her yıl düzenli olarak açtığımız ve yüzlerce öğrencimizin ücretsiz olarak katıldığı Yaz Spor Okullarını dört mevsime uygun çeşitli branşlarda devam ettirerek gençlerimizin zamanlarını verimli ve sağlıklı kullanmalarını planlıyoruz.

 

4.            Binicilik: Günümüzden 4 bin yıl önce Orta Asya’da Türklerin binek hayvanı olarak kullandıkları attı, iyi durumda kullanma sanatı olan biniciliği ilçemizde yeniden yaşatmak, başta gençlerimiz olmak üzere biniciliğe ilgi duyan vatandaşımıza, atı tam yerinde, sakin, zamanında, güven içinde ve olabildiğince işe uygun kuvvet sarf ettirerek kullanma becerisi kazandırmayı hedefliyoruz.

 

5.            Tarihi Geziler: Birinci dönem projelerimiz arasında hayata geçirdiğimiz Toplum Merkezimiz bünyesinde gerçekleştirdiğimiz ülke tarihimizin önemli mekanlarına düzenlediğimiz gezi programlarını devam ettirerek öğrencilerimizin milli ve manevi yönlerinin pekişmesini sağlamayı planlıyoruz.

 

6.            Toplum Merkezi: Birinci dönem projelerimiz arasında hayata geçirdiğimiz ve öğrencilerimizin eğitim, spor ve sosyal etkinlik gelişimlerine önemli katkılar sağlayan Toplum Merkezimizi kendi mekanına taşıyarak faaliyetlerini yüksek standartlı olarak sürdüreceğiz.

 

7.            Kütüphane: Yenimahalle’de inşa ettiğimiz ve 2019 yılı içinde hizmete açacağımız Kültür Merkezi içerisinde her türlü teknolojik imkana sahip, zengin içerikli kütüphaneyi öğrencilerimizin ve halkımızın hizmetine sunacağız.

 

9-            SOSYAL HİZMETLER

 

1.            Sosyal Tesis ve Taziye Evleri: Birinci dönem projelerimiz arasında hayata geçirdiğimiz ve sağladığı kolaylıklar ile büyük beğeni kazanan Sosyal ve Taziye Evlerini ihtiyaç duyulan mahallelerimizde inşa ederek vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz.

 

2.            Engelsiz Yaşam Ofisi: Yeni Hizmet Binamız içerisinde faaliyete açacağımız Engelsiz Hayat Ofisi ile engelli vatandaşlarımıza hizmet üreteceğiz.

 

3.            Danışma Merkezi: Toplumun temelini oluşturan çekirdek ailenin yapısını korumak ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla Aile Danışma Birimi ve her yaşta öğrenim gören gençlerimizin eğitim yönlendirmesini yapmak, bu alandaki boşluğu doldurmak için Öğrenci Koçluğu Birimi oluşturmayı planlıyoruz.

 

4.            İkinci Evim: İlçe merkezimizdeki Belediye İş Merkezi ve eski Polis Karakolu alanında inşa edeceğimiz Kent Konağı bünyesinde, emekli hemşehrilerimizin bireysel ve gruplar halinde yararlanabilecekleri çeşitli faaliyet ve etkinliklerin düzenleneceği merkez oluşturmayı planlıyoruz.

 

10-         MESLEK VE BECERİ KAZANDIRMA

 

a)            Girişimcilik Kursları: Birinci dönem projelerimiz arasında hayata geçirdiğimiz ve yeni işyerlerinin kurulmasına ve istihdama önemli katkıları olan Girişimcilik Eğitimi Kurslarımızı KOSGEB işbirliği ile devam ettireceğiz.

 

Bu kurslardan belge alanların iş yeri açma ortalaması Türkiye genelinde yüzde 8 iken, Göksun yüzde 35 seviyesini yakalama başarısı göstermiştir.

 

b)           Mesleki ve Beceri Kursları: Vatandaşlarımızın meslek edinmelerinin yanı sıra hobi olarak istifade edebilecekleri mesleki ve el sanatları kursları açarak vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Ayrıca her yaş gurubundan vatandaşlarımıza çeşitli branşlarda enstrüman ve ses kursları açarak hizmete sunacağız.”

Bakmadan Geçme

Gazetecin - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!