Bakan Bolat, Türkoğlu'ndaki dev yatırımı inceledi

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş'un girişimleriyle ilçeye kazandırılan TUSAŞ fabrikasında incelemelerde bulunan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, projeye emeği geçenlere teşekkür etti.

Türkiye’nin gözbebeği Savunma Sanayi firması olan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ)’ın yılda 50 milyon dolarlık yatırımı ve 100 istihdam sağlayacağı Türkoğlu OSB içindeki tesisi açılış için gün sayıyor.

Türkoğlu Belediye Başkanı Okumuş ile birlikte Ticaret Bakanı Ömer Bolat, TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan, Vali Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Milletvekilleri Ömer Oruç Bilal Debgici, Mevlüt Kurt, Mehmet Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör TUSAŞ fabrika inşasında incelemelerde bulundu. 

Ziyaret sonrası konuşan Başkan Okumuş: “Önümüzdeki aylarda açılması planlanan tesis için büyük gayret ve çaba harcamaktan ayrıca ilçemizde olmasından dolayı büyük gurur duyuyoruz. Söz konusu devasa yatırım ile son yıllarda atılım üstüne atılım yapan Türk Savunma sanayine nitelikli ürün üretecek olan ilçemizin heyecanı çok büyük. Ulusal ölçekte üretim yapan firmaları bulanan Türkoğlu OSB TUSAŞ ile uluslararası bir üretim yapan merkez konumuna dönüşüyor. İlçemize istihdamın yanı sıra teknolojik yatırım, AR-GE, inovasyon, bilgi, beceri, tecrübe gibi hususları kazandıracak TUSAŞ tesisinin bir parçası olmaktan büyük gurur duyuyoruz.  Ticaret Bakanımız Ömer Bolat'a ilgi ve alakalarından dolayı, TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı hemşerimiz Prof. Dr. Rafet Bozdoğan'a ilçemize yaptıkları yatırım için teşekkür ederiz.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme