• Haberler
  • Dünya
  • Bakan Fidan ve mevkidaşlarıyla Amman'da kritik toplantı

Bakan Fidan ve mevkidaşlarıyla Amman'da kritik toplantı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ürdün'ün başkenti Amman'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Ligi Gazze Temas Grubu Toplantısı'na katıldı. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in saldırılarının bölgenin istikrarını ve uluslararası düzeni tehdit ettiği vurgulanarak, bu saldırıların durdurulması ve tansiyonun düşürülmesi için uluslararası toplumun acilen harekete geçmesi gerektiği ifade edildi.

Bakan Fidan, gerçekleşen toplantıda, İİT ve Arap Ligi Gazze Temas Grubu'na üye mevkidaşlarıyla bir araya geldi. Toplantının ardından heyet, Ürdün Kralı II. Abdullah tarafından da kabul edildi.

Toplantılarda, İsrail’in Gazze’de yapmakta olduğu soykırımın durdurulmasına yönelik çabalar, ateşkes görüşmeleri ve Gazze’ye insani yardımların sevkiyatının yanı sıra Batı Şeria’da gittikçe artan işgal, Mescid-i Aksa ve Kudüs’ün tarihi statükosuna karşı provokasyonlar ele alındı.

Gazze’de devam eden soykırımın yanı sıra Batı Şeria’da Filistinlileri hedef alan yerleşimci şiddeti ile İsrail ordusunun saldırıları endişe verici boyutlardadır. Bölgemizin istikrarını ve uluslararası düzeni tehdit eden İsrail saldırılarının durdurulması ve tansiyonun düşürülmesi için uluslararası toplumun bir an önce ağırlığını koyması gerekmektedir.

İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Gazze Temas Grubu, Filistin’de kalıcı barışın tesisi için iki devletli çözümün bir an evvel hayata geçirilmesi ile bu sürecin ilk aşamasında Filistin’in daha fazla ülke tarafından tanınması ve BM’ye tam üyeliği için çalışmalarını sürdürecek.

Bakmadan Geçme