• Haberler
  • Kahramanmaraş
  • Bakan Işıkhan'ın başkanlığında İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı

Bakan Işıkhan'ın başkanlığında İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan'ın başkanlığında, 81 İl Valisinin katılımıyla online olarak düzenlenen 2024 yılı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2. Olağan toplantısına katıldı.

Bakan Işıkhan’ın açılış konuşmalarının ardından Vali Mükerrem Ünlüer başkanlığında kurul üyeleri ile devam edilen toplantıda, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Güner, kurul üyelerine faaliyet raporu, işgücü eğitim planı, işgücü yetiştirme faaliyetleri ve TYP denetimleri ile ilgili sunum yaptı.

Toplumsal cinsiyet eşitliği ve genç istihdamı kapsamında Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarında öğrenim görmekte olan öğrencilerin özellikle işyerlerinde yaptıkları staj çalışmalarında iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin tedbirlerin alınması, iş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalıkların artırılması ile ilgili çalışmalardan bahsedildi.

Türkiye’yi derinden sarsan asrın felaketi depremlerinden sonra Kahramanmaraş’ta nitelikli işgücü yetiştirmek, işsizlik oranını azaltmak, kadın, genç ve dezavantajlı grupların istihdama katılımlarını artırmak amacıyla yapılacak örnek çalışmalarda gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususları görüşülerek, yapılacak çalışmalara ve kurumlar ile işyerleri arasında koordinasyona ehemmiyet gösterilmesinin önemli olduğu ifade edildi. 
 
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, belirlenen gündem maddelerinin görüşülmesi, üyelerin kararlara ilişkin önerilerinin istişare edilmesi ve alınan kararların kurul üyeleri tarafından onaylanması ile sona erdi.
 

Bakmadan Geçme