• Haberler
  • Yaşam
  • Bakan Kurum: 'Projeye engel değilse yıkılmayacak'

Bakan Kurum: 'Projeye engel değilse yıkılmayacak'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay'daki esnaf ziyaretinde, 'Projeye engel bir durum yoksa sağlam binayı koruyoruz. Alan rezerv alan içinde de olsa her şeyi yıkacağız diye bir şey yok. Projeye engel değilse yıkmayacağız. Vatandaşımız istemiyorsa orada dönüşümü biz yapmayacağız' dedi.

Hatay’da incelemelerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremde ağır hasar gören Tarihi Uzun Çarşı’yı dolaştı. Esnafla bir araya gelen Bakan Kurum, Kuyumcular Çarşısı’nda da incelemeler yaptı. Bakan Kurum, kentin sembollerinden olan ve depremde tamamen yıkılan Habib-i Neccar Camii’nin restorasyon çalışmalarıyla ilgili proje yetkililerinden bilgi aldı.

Projeye engel değilse yıkmayacağız

Hatay sokaklarında dolaşan Bakan Kurum bir vatandaşın sorusu üzerine rezerv alanlarda bulunan hasarsız binalarla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Projeye engel bir durum yoksa sağlam binayı koruyoruz. Alan rezerv alan içinde de olsa her şeyi yıkacağız diye bir şey yok. Projeye engel değilse yıkmayacağız. Vatandaşımız istemiyorsa orada dönüşümü biz yapmayacağız.

Bakmadan Geçme