Bakan Mehmet Özhaseki, 'Güçlüyseniz bu coğrafyada bağımsızlığınızı ilan edersiniz'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'de Çocuk Kitap Fuarı açılışına katıldı. Eğitimli bir toplum ile eğitimsiz bir toplum arasında dağlar kadar fark olduğunu belirten Bakan Özhaseki, 'Okuyacağız, değişime ayak uyduracağız nihayetinde dünya ile yarışacağız. Çok çalışacağız ve bu toplumu da refah toplumu haline getireceğiz. Çok şükür eğitimle birlikte Türkiye gittikçe büyüyor ve gelişiyor.' dedi.

Bakan Mehmet Özhaseki, memleketi Kayseri’deki temasları kapsamında gerçekleştirdiği Büyükşehir Belediyesi ziyaretinin ardından Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'ne geçti. 

Burada 28 Nisan’a kadar devam edecek Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği'nin açılışını gerçekleştiren Bakan Özhaseki, eğitimli bir toplum ile eğitimsiz bir toplum arasında dağlar kadar fark olduğunu belirtti.

Geçmişte 1- 2 ay kitabımızı temin edemediğimiz çok oldu

Milli Eğitim Bakanlığının 1,6 trilyon lira bütçeye sahip olduğunu belirten Bakan Özhaseki, "Eskiden kitaplar gelmezdi. Okulda bahçenin bir köşesinde bir üst sınıftaki abiler, kitaplarını getirirlerdi, satarlardı. 1 ay, 2 ay kitabımızı temin edemediğimiz çok oldu. Yaşı müsait olanlar bunu hatırlarlar. Şimdi bu dönemlerin hepsi geride kaldı. 40 kişilik sınıflardan 20 kişilik sınıflara düşmüşüz. 2002 yılına kadar Türkiye'de ne kadar derslik yapılmışsa neredeyse bir buçuk, iki katı son 20 yıl içerisinde yapılmış. Eğitime o kadar çok önem veriliyor ki çok şükür eğitimle birlikte Türkiye de gittikçe büyüyor ve gelişiyor.” ifadelerini kullandı.

Güçlüyseniz bu coğrafyada bağımsızlığınızı ilan edersiniz

Bakan Mehmet Özhaseki, Türkiye’nin zor bir coğrafyada bulunduğunu ve etrafının ateş çemberi olduğunu kaydederek şunları söyledi: “Etrafımız ateş çemberi gibi. Güçlü olmak zorundasınız. Eğer güçlüyseniz, bu coğrafyada yaşarsınız. Güçlüyseniz, bu coğrafyada bağımsızlığınızı ilan edersiniz. Güçlüyseniz, bu coğrafyada üzerinizde oyun kurdurmazsınız ve dimdik durursunuz. Ezanınız okunur. Bayrağınız dalgalanır. Güçlü değilseniz, bunların hiçbirini size yaptırmazlar. Eğitim bile olmaz. Doğudaki o geri toplumlara dönersiniz. O yüzden biz bir taraftan güçlü olacağız, savunma sanayimizi de kuracağız, bir taraftan da tahsilimizi yapacağız. Okuyacağız, değişime ayak uyduracağız. Nihayetinde dünya ile yarışacağız. Çok çalışacağız ve bu toplumu da refah toplumu haline getireceğiz.”

Bakan Özhaseki, konuşmasının ardından fuar alanını gezerek stantları ziyaret etti.
 

Bakmadan Geçme