• Haberler
  • Kahramanmaraş
  • Bakan Uraloğlu: Bu kutsal şehri, yeniden aslına uygun bir şekilde inşa edeceğiz

Bakan Uraloğlu: Bu kutsal şehri, yeniden aslına uygun bir şekilde inşa edeceğiz

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis salonunda düzenlenen koordinasyon toplantısında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: 'Kimsenin şüphesi olmasın ki Kahramanmaraş'ın ulaşım ve iletişim altyapısını eskiden daha iyi duruma getireceğiz. Kahramanmaraş'ı ulaşım ve altyapı alanında yüksek nitelikli bir kent haline getirmek için çalışıyoruz.' İfadelerine yer verdi.

Bakan Uraloğlu, başkanlığında gerçekleştirilen koordinasyon toplantısına BMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Vali Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti İl Başkanı Av. Fırat Görgel, milletvekilleri, rektörler, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Basına kapalı gerçekleştirilen koordinasyon toplantısı öncesi konuşan Bakan Uraloğlu: “Kimsenin şüphesi olmasın ki Kahramanmaraş'ın ulaşım ve iletişim altyapısını eskiden daha iyi duruma getireceğiz. Son 21 yılda Kahramanmaraş'ın ulaşım ve iletişim altyapısına tam 39 milyar lira yatırım gerçekleştirdik. 72 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 364 kilometreye yükselttik. 65 kilometre BSK'lı yolu vardı Kahramanmaraş'ımızın 279 kilometreye çıkardık. Birazdan da Pazarcık çevre yolu şantiyemizdeki çalışmaları beraberceinceleyeceğiz. Narlı Pazarcık Devlet Yolu Doğu Akdeniz'i Elazığ ve Malatya üzerinden Doğu Anadolu'ya Karadeniz'e ve İran'a bağlayan güzergahta yer alması bakımından da önem arz etmektedir. Yaklaşık 45 kilometre uzunluğundaki yolumuz mevcut haliyle 41,4 kilometresi statik kaplamalı bölünmüş yol 3,5 kilometresi ise statik kaplamalı tek yol olarak halen hizmet vermektedir. Yolumuzu bütünlüğünü karışım kaplamalı hale getiriyoruz. Pazarcık şehir geçişinde 2 kilometrelik kesim ile Ulubahçe mevkiindeki 2,5 kilometre kesim olmak üzere toplam 4,5 kilometresini tamamladık. Üstyapı imalatlarına da devam ediyoruz. Proje kapsamında ayrıca 10,5 kilometre uzunluğundaki Pazarcık çevre yolu da yer alıyor. Böylece projenin toplam uzunluğu yaklaşık 55,5 kilometre ulaşmaktadır. Çevre yoluyla Pazarcık şehir merkezinden geçen şehirler arası trafiğin kentin dışına alınması sağlanarak trafikte yaşanan yoğunluğun ve kazaların önüne geçilmesi hedeflenmektedir. 

Ayrıca yolun devlet yoluna bağlantı noktalarında inşa edilecek 81 metrelik iki adet farklı seviyeli kavşak ile trafiğin devlet yoluna güvenli katılımı da sağlanacaktır. 

Arif Nihat Asya'nın deyişiyle Maraş Türkiye'nin kalem kaşıdır. Maraş Türkiye'nin köşe taşıdır. Maraş tarihleri inşa ettiren, Kocasinanlıların ustabaşıdır. Her zerresinde ecdadımızın izi olan bu kutsal şehri tüm tarihi eser ve varlıklarını yeniden aslına uygun bir şekilde inşa edeceğiz. Geçmişten geleceğe uzanan çok daha güçlü ve gelişmiş bir Kahramanmaraş kuracağız. Kardeşlik, birlik ve dayanışma bizim önümüzde, bu üç şey bizim depremden şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmaktaki asıl dinamik taşımız olacaktır.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme