• Haberler
  • Asayiş
  • Bakan Yerlikaya'dan ambulansa yapılan saldırıyla ilgili açıklama

Bakan Yerlikaya'dan ambulansa yapılan saldırıyla ilgili açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyada gündeme gelen ve Bursa'da kalp krizi geçiren bir hastayı taşıyan ambulans ekibine yönelik saldırıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Olay, 112 çalışanlarının darp edilmesi ve ambulansın önünün kesilmesiyle gündeme geldi.

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, olayın detaylarına ilişkin şu bilgileri paylaştı: "Emniyet birimlerimiz tarafından ambulansın güvenlik kamerası görüntüleri incelenmiş ve şüpheli şahısların S.Y. ve M.Y. olduğu tespit edilmiştir. Doktor ve Acil Tıp Teknisyeninin kalp krizi geçiren hasta ile ilgilendiği sırada, ambulansın önünü keserek ambulans şoförünü darp eden bu şüpheliler yakalanmıştır."

Ayrıca, adli sürecin hızla işlediğine dikkat çeken Yerlikaya, "Şüphelilerden M.Y. tutuklanmış, S.Y. hakkında ise adli kontrol kararı verilmiştir" dedi.

Olayın detaylarına değinen Bakan Yerlikaya, bu tür zorbalıkların asla kabul edilemeyeceğini vurguladı: "Ambulansın önünü kesmek, ambulansa bilerek yol vermemek, ambulansın içine hasta var mı diye bakmaya çalışmak gibi davranışlar kabul edilemez. Bu tür durumlarda gereği yapılır ve yapılmaya da devam edilecektir."

Bu tür olaylar, sağlık çalışanlarının toplum sağlığı için verdiği mücadelenin değerini bir kez daha hatırlatırken, Bakan Yerlikaya’nın açıklamaları, kamuoyunun tepkisini de yansıtan kararlılığı ortaya koyuyor.
 

Bakmadan Geçme