Baro Başkanı Av. Gül: İsrail, insanlık suçu işlemektedir!

Kahramanmaraş Barosu Başkanı Av. Muhammet Burak Gül, yaptığı yazılı açıklamada insanlık suçu işlediğini belirtti.

Kahramanmaraş Barosu adına açıklamalarda bulunan Başkan Av. Gül: “İnsanlık suçu işleyen İsrail; hiçbir kural tanımadan, bebek, çocuk, kadın demeden sivillere saldırı kararı almaktadır. Saldırıları için Müslümanların kutsal Ramazan ayını özellikle seçmiştir. Saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

İsrail, yeni yerleşim planı adı altında hukuksuz ve gayri insani işgal planını hayata geçirmeye çalışmaktadır. Dünyada kapitalizmi körükleyerek kendi coğrafyasını daimî bir savaş alanına çevirmiştir. İsrail, taraf olduğu Birleşmiş Milletler Sözleşmelerini, Güvenlik Konseyi Kararlarını, savaş bölgelerinde ve işgal altında yaşayan sivilleri korumayı taahhüt eden 1949 Tarihli Cenevre Sözleşmesi’ni, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni ve dahi tüm evrensel hukuk kurallarını hiçe sayarak, hukuksuzluğu kural edinmiş, terör odağı haline gelmiştir.

İsrail’in dört gündür, Mescidi Aksa’ da sivil halka saldırıda bulunması, devlet gibi değil, terör örgütü gibi davrandığını bir kez daha gözler önüne sermektedir. İsrail, Filistin topraklarında insanlık suçu işlemektedir. Kudüs’te yaşananlar insanlık suçunun yanı sıra aynı zamanda savaş suçudur.

İsrail zalim saldırılarına, suç işlemeye ve devlet terörüne son vermelidir. Uluslararası sözleşmelere ve kararlara saygı duymasını öğrenmeli ve işlediği suçlar nedeniyle Uluslararası Mahkemeler önünde yargılanmalıdır. Uluslararası toplumu İsrail’in işlediği suçlara tepki vermeye, Birleşmiş Milletleri ve Uluslararası Ceza Mahkemesi’ni göreve davet ediyoruz. İsrail’in saldırılarını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme