Başkan Erdoğan: 'Önceliği yatırıma, istihdama, üretime verdik'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Ordu mitingine katılarak bir konuşma yaptı.

Ordu’ya son 21 yılda günümüz rakamlarıyla 139 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptıklarını belirterek, yapılanları sıralayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah önümüzdeki dönemde Büyükşehir Belediyesiyle, ilçe belediyeleriyle, Cumhurbaşkanlığıyla, bakanlıklarıyla Ordu’muzu her alanda geliştirmeye, büyütmeye, güzelleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Önceliği yatırıma, istihdama, üretime verdik

Ülkemizin her gündeminin kendilerinin gündemi ve milletin her sıkıntısının çözümünün kendi sorumlulukları olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremden teröre hiçbir başlıkta en küçük bir zafiyete izin vermediklerini kaydederek, şöyle devam etti: “Bunlarla birlikte kalkınma programlarımızı, yatırımlarımızı, insanımızın ve şehirlerimizin her bir meselesini yakından takip ediyoruz. Tabii bunları söylerken, önümüzdeki zorlukları da görmezden gelmiyoruz. Küresel ve bölgesel gelişmelerin etkisiyle ülke olarak içinden geçtiğimiz meşakkatli dönemin, bir süredir milletimizi nasıl yorduğunu en iyi biz biliyoruz. Tabii bir de buna, 6 Şubat depremlerinin ekonomimize çıkardığı 104 milyar dolarlık ilave maliyeti eklememiz gerekiyor. Bu kritik dönemde de önceliği yatırıma, istihdama, üretime, cari fazla yoluyla güçlenmeye verdik. Böylece vatandaşlarımızın çalışacak iş bulabilmesine, evine ekmek götürecek rızık kapısını açık tutabilmesine imkân sağladık”

İnsanları mağdur edecek acı reçeteler yerine, tedrici düzelmeyi sağlayacak dengeli politikaları yeğlediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayat pahalılığıyla mücadelenin herkes için oldukça zorlu geçtiğini ve bu mücadelenin bedelini beraberce ödediklerini kaydetti.  

Merkezi yönetim bütçesini hazırlarken, çalışanıyla, esnafıyla, emeklisiyle tüm kesimlerin satın alma güçlerini korumayı hedeflediklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, buna rağmen ortaya çıkan dengesizlikleri de, ek tedbirlerle düzeltmeye çalıştıklarına işaret etti.

Hayat pahalılığı sorununu çözdüğümüzde, diğer alanlarda çok daha hızlı yol alabileceğiz

Sadece emeklilere yapılan tek seferlik 5 bin liralık ödeme ile en düşük emekli maaşının sınırını 10 bin liraya çıkartmanın, maaşlara yapılan yüzde 50’ye ulaşan zam oranının bütçeye maliyetinin 300 milyar liradan fazla olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bütçemize ek maliyet getiren bu düzenlemelerle gayemiz; emeklilerimize ve çalışanlarımıza biraz nefes aldırabilmektir. Önümüz Ramazan, arkası bayram. Emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde de, bütçe imkânlarını tekrar zorlama pahasına, bir artış yapmayı planlıyoruz. Biliyorsunuz, eskiden emeklinin bayram ikramiyesi diye bir geliri yoktu. Bu uygulamayı ilk defa 2018 yılında biz getirdik. Önce 1.000 lira olan bayram ikramiyesini, evvela 1.200 liraya,  sonra 2 bin liraya çıkardık. Önümüzdeki bayramda bu rakamı yüzde 50 artışla, 3 bin liraya yükselteceğiz. Tabii ülkemizde emekli maaşı alan, vefat edenlerin hak sahipleriyle birlikte 16 milyon kişi var.”

Yapılan her bir iyileştirmenin bütçeye maliyeti buna göre düşünüldüğünde, tablonun çok daha doğru anlaşılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim asıl amacımız ekonomide, gerçek ve kalıcı refah artışını sağlayacak güçlü bir altyapı kurmaktır. Hayat pahalılığı sorununu çözdüğümüzde, diğer alanlarda çok daha hızlı yol alabileceğimiz bir iklime sahibiz” değerlendirmesinde bulundu.


 

Bakmadan Geçme