• Haberler
  • Ekonomi
  • Başkan Erdoğan: 'Türkiye, küllerinden yeniden doğdu!'

Başkan Erdoğan: 'Türkiye, küllerinden yeniden doğdu!'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Ödülleri takdim törenine katıldı. İstanbul'da gerçekleştirilen törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

Konuşmasında, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından verilen ödüllere layık görülen firmaları tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmaları ve gayretleriyle, Türkiye’ye yaptıkları katkıyla her türlü takdir, teşekkür ve ödülü hak eden firmalara millet adına şükranlarını ifade etti.

“Milletimizin demokrasi ve ekonomide hayal ettiği Türkiye fotoğrafını doğru okuduk”

Hükûmete geldiklerinde, istikrarsızlıktan bunalmış, geleceğine ışık tutacak her adımı hasretle bekleyen bir ülke manzarasıyla karşılaştıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Tesis ettiğimiz ve adeta gözümüz gibi koruduğumuz istikrar ve güven ortamı sayesinde Türkiye, adeta küllerinden yeniden doğmuştur. Bizim yaptığımız iş, milletimizin demokraside ve ekonomide hayal ettiği Türkiye fotoğrafını doğru okumaktan ibarettir.”

“Biz ülkemize güvendikçe, milletimize ram oldukça, başarıların yağmur olup Türkiye’nin üzerine yağdığını gördük” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önlerine çıkartılmaya çalışılan ve geçmişte hep netice veren engellerin, Türkiye büyüdükçe küçük birer tümseğe dönüştüğünü ifade etti.

“Türkiye, kendine güvendikçe, iş dünyasının önünü açtıkça, gücü ve itibarı artan bir ülke hâline geldi”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Vesayetten darbe girişimine, ekonomik ve silahlı teröre kadar her türlü imtihanı, her türlü sınamayı, milletimizle yürek yüreğe, kol kola vererek aştık. Türkiye, kendine güvendikçe, bilhassa da iş dünyasının önünü açtıkça, bölgesinde ve dünyada gücü ve itibarı artan bir ülke hâline gelmiştir.”

Türkiye’nin, son 16 yılda yüzde 5,7 oranında büyüdüğüne işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye gelen uluslararası yatırımların tutarının 201 milyar doları geçtiğini belirterek, millî gelirin 850 milyar doları aştığını, kişi başına düşen millî gelirin ise 11 bin dolara yükseldiğini söyledi.

Bakmadan Geçme