• Haberler
  • Eğitim
  • Başkan Görgel, 'Tüm Azerbaycan halkına teşekkür ediyoruz'

Başkan Görgel, 'Tüm Azerbaycan halkına teşekkür ediyoruz'

Azerbaycan Devleti tarafından Hayrullah Mahallesi'nde hayata geçirilen Haydar Aliyev İlkokulu'nun açılışı gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Azerbaycan Eğitim Bakanı Emin Emrullayev'in de yer aldığı açılış programına katılan Başkan Görgel, 'Kardeş ülkemiz Azerbaycan, depremin ilk anlarından itibaren hep yanımızda oldu. Tüm Azerbaycan halkına çok teşekkür ediyoruz. Aramızdaki kardeşlik bağını çok daha güçlendirdik. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Haydar Aliyev İlkokulu'muzun şehrimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum' dedi.

6 Şubat depremlerinin ardından Azerbaycan Devleti tarafından Hayrullah Mahallesi’nde yapımına başlanan Haydar Aliyev İlkokulu’nun açılışı gerçekleştirildi. 

Açılış programında Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’in yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Azerbaycan Eğitim Bakanı Emin Emrullayev, Vali Mükerrem Ünlüer, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Prof. Dr Vahit Kirişci, Ömer Oruç Bilal Debgici, Dr. Tuba Köksal ve Prof. Dr. Mehmet Şahin, TOKİ Başkanı Mustafa Levent Sungur, şehir protokolü, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar da yer aldı. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, halk oyunları gösterisi de katılımcılarla buluştu.

Dualar eşliğinde kurdele kesilerek Haydar Aliyev İlkokulu’nun açılışı gerçekleştirildi. Açılış programının ardından protokol üyeleri, derslikleri ziyaret etti.

Can Azerbaycan’a teşekkürlerimizi sunuyoruz

Haydar Aliyev İlkokulu’nun hayırlı olmasını dileyerek Azerbaycan Devleti’ne teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “Öncelikle bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Haydar Aliyev İlkokulu’muzun şehrimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Kardeş ülkemiz Azerbaycan, depremin ilk anlarından itibaren hep yanımızda oldu. Tüm Azerbaycan halkına çok teşekkür ediyoruz. Aramızdaki kardeşlik bağını çok daha güçlendirdik. Depremin hemen ardından hızlıca yapımına başlanan okulumuzun açılışını gerçekleştirdik. Azerbaycan Mahallemizin inşası da hızla sürüyor. Kalıcı konutların büyük bir kısmı bu sene sonuna kadar bitmiş olacak. Kahramanmaraş’ımızın kalbinde şehrimize yakışır bir mahalle yükseliyor. Bu vesileyle bir kez daha kardeş Azerbaycan’a şükranlarımı sunuyorum” dedi.
 

Bakmadan Geçme