Başkan Güngör: EXPO 2023, Kahramanmaraş'a değer katacak bir organizasyon

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Onikişubat Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen EXPO 2023'ün açılış programı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleştirilen açılış programında konuşan Başkan Hayrettin Güngör, 'EXPO 2023'ün şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Uluslararası alanda şehrimizin tanınırlığını arttıracak bu organizasyonda emeği geçen herkesi canı gönülden kutluyorum' dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, ‘Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık’ temasıyla Onikişubat Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen EXPO 2023’ün açılış programına katıldı. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın onur konuğu olarak katıldığı açılış programında; Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Vali Mükerrem Ünlüer, milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, oda ve STK temsilcileri, EXPO yetkilileri ve çok sayıda vatandaş da yer aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın videolu mesajı da katılımcılara izletildi. 

Kahramanmaraş’a değer katacak bir organizasyon

EXPO2023’ün açılış konuşmasını yapan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Şehrimizin tüm alanlarda var olan potansiyelini ulusal ve uluslararası arenada daha tanınır hale getirmek için 2018 yılında EXPO için müracaat ettik ve şimdi de EXPO2023’ün açılışı için bir aradayız. 70 bin metrekare büyüklüğünde devasa bir havuz yaptık, Uğur Böceği ve Kelebek Bahçesi ürettik, Kahramanmaraş’ımızın yöresel lezzetleri ve geleneksel el sanatlarının tanıtımının yapılabileceği Arasta Çarşı inşa ettik, 300’ün üzerinde hobi evi hazırladık. Kahramanmaraş’ımıza katma değer sağlayacak bir proje. EXPO2023’e katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” cümlelerini kaydetti.

Kahramanmaraş, çok özgün bir coğrafyaya sahip

Açılış programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Dünyanın en önemli fuar organizasyonlarından olan EXPO’nun, büyük depremler yaşamış Kahramanmaraş’ımızın ev sahipliğinde gerçekleşmesinden duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Kahramanmaraş; tarihi kimliği, kültürel birikimi ve özgün coğrafi yapısıyla ülkemizin en güzel şehirlerinden biri. Coğrafyasındaki bu farklılık ve iklim çeşitliliği, şehrimize muhteşem bir zenginlik ve doğal güzellik sunmaktadır. Gerek endemik bitki türleri bakımından zenginliği, gerek coğrafi işaretli ürünleri ve gerekse bereketli coğrafyasıyla bu özgünlüğünü pekiştirmiştir. Maraş Dondurması, Maraş biberi, Maraş sumağı, maraş tarhanası, Maraş cevizi ve gastronomisiyle haklı bir şöhrete sahiptir. Bu fuarın “Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık” temasıyla şehrimizde yapılıyor olması da oldukça anlamlı” dedi.

Şehrimizin tanınırlığına katkı sağlayacak

Başkan Hayrettin Güngör konuşmasının devamında, “Bugüne kadar şehrimizde sanat, edebiyat, tarım ve spor alanlarında birçok uluslararası etkinlik düzenledik. Şehrimizin en önemli değerlerinden olan Maraş Dondurması’nı ulusal ve uluslararası arenada daha tanınır hale getirmek için inşallah önümüzdeki süreçte bir Dondurma Festivali düzenleyeceğiz. Bugün de uluslararası geçerliliği herkes tarafından bilinen EXPO 2023 Fuarı’nın açılışında bir aradayız. Özellikle yaşadığımız deprem felaketinden sonra, böyle uluslararası organizasyonun yapılabiliyor olması her şeye rağmen şehrin ruhundaki dinamizmi göstermekte ve bu dinamizm bize cesaret vermekte, ümidimizi beslemektedir. Bu vesileyle; Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde gerçekleşen; Türkiye Yüzyılı hedefine katkı sunacak EXPO 2023’ün şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Uluslararası alanda şehrimizin tanınırlığını arttıracak bu organizasyonda emeği geçen herkesi canı gönülden kutluyorum” ifadelerini kullandı.

EXPO yeni miladın başlangıcı olacaktır

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, “Kahramanmaraş’ımız için bugün çok özel bir gün. Kahramanmaraş, öncü ve örnek bir şehir olduğunu şartlar ne olursa olsun ortaya koymaktadır. Şehrimiz tüm zorluklara rağmen bunun üstesinden gelmek adına çok büyük bir çaba ortaya koydu. EXPO2023 bu bağlamda da çok önemli. Şehrimizin tanıtımı ve ekonomimizin gelişimine katkı sağlayacaktır. EXPO 2023, Kahramanmaraş’ımız için yeni bir miladın da başlangıcı olacaktır. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
 

Bakmadan Geçme