Başkan Okumuş: Kırmızı altın Domates

Metropol ilçe olma yolunda hızlı adımlarla ilerleyen Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde 'Hasat Edilen Domatesin Kurutulup İhracata Hazır Hale Getirilmesi' programı düzenlendi. İlçe Belediye Başkanı Osman Okumuş, programda yaptığı konuşmasında domatesi, kırmızı altın olarak nitelendirdi.

Türkoğlu ilçesi Çobantepe Mahallesi’nde Başkan Okumuş öncülüğünde gerçekleştirilen programa TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişci ile Vali Ömer Faruk Coşkun, Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, davetliler ve üreticiler katıldı.

Programda konuşan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş: “Türkoğlu son yıllarda değişen, dönüşen ve değerlenen yapısı ile Kahramanmaraş’ın yanı sıra Türkiye ve dünya pazarında önemli bir tedarikçi konumuna gelmiştir. Sanayisi, tarımı, kültür sanat gibi alanlarda faaliyetler her geçen gün artarken, bugün bereketli topraklarda yetişen onlarca çeşit ürün ile tarımda önemli bir üretici haline geldik. 

Kırmızı altın domates, bu sene 600 dönümde yetiştirilmektedir. Yaş haliyle verimi 6 bin ton olurken, kurutulduktan sonra ki ihracatı ise 400 tondur. İlçemize yaklaşık olarak 1 milyon 200 bin dolarlık bir katkı sağlamaktadır. 

Türkoğlu ilçesi, tarım sektöründe büyük bir başarıya ulaşmış, bu özel domates, Türkoğlu ilçemizden ABD dahil olmak üzere 40 ülkeye ihraç edilmektedir. Bu ihracat başarısı, Türkoğlu'nun tarım potansiyelinin ne kadar büyük olduğunu göstermektedir. 

İlçede aynı zamanda çilek ve salatalık gibi ürünler de başarılı bir şekilde yetiştirilmekte ve iç piyasada büyük talep görmektedir. Bu üretim çeşitliliği, Türkoğlu'nun tarım sektöründeki başarı hikayesini daha da güçlendirmektedir. 

Türkoğlu'nun tarım alanındaki gücü sadece domatesle sınırlı olmayıp, dane mısır, arpa, çavdar, yulaf, nohut, fasulye, soya fasulyesi yerfıstığı, pamuk, şekerpancarı, çerezlik ayçiçeği, baharatlık biber, salatalık, acur, domates, patates, sofralık üzüm, çilek, böğürtlen, kurt üzümü, zeytin, Antep fıstığı, ceviz, badem, Trabzon hurması, nar, incir, elma, kiraz, armut, erik, şeftali üretilmektedir.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme

Gazetecin - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!