• Haberler
  • Kahramanmaraş
  • Başkan Okumuş: Türkoğlu modeli ile insanların doğdukları yerde yaşamalarını hedefliyoruz

Başkan Okumuş: Türkoğlu modeli ile insanların doğdukları yerde yaşamalarını hedefliyoruz

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş'un ortaya koyduğu 'Türkoğlu Modeli' projesi kapsamında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İnsanları doğduğu yerde doymasını amaçlayan Başkan Okumuş, istihdamı arttıracak projeler geliştirmeye devam ediyor.

Türkoğlu Modeli projesi hakkında konuşan Başkan Okumuş: “Türkoğlu Modeli olarak, insanların doğdukları yerde doymalarını ve istikrarlı bir yaşam sürmelerini sağlamaya odaklanıyoruz. Bu nedenle gençlere ve diğer vatandaşlara iş imkanı sunarak, yerel ekonomiyi geliştiriyoruz.

Türkoğlu'nda şu anda ilçe merkezinde yaşayan nüfusun yüzde 20'si şehir merkezinde, yüzde 80'i ise kırsalda yaşıyor. İşte insanların doğdukları yerde, doyması fikride buradan geliyor. Yani o insanları yaşadıkları yerden uzaklaştırmadan daha iyi yaşam şartlarına sahip olmalarını hedefliyoruz.

Türkoğlu'nun tarım ve sanayi potansiyeli üzerinde çalışarak, istihdamı artırmayı ve gelecekte daha fazla insanın iş bulabilmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Şu anda ortalama olarak 12 bin çalışanı ile Türkiye'nin bir sanayi ve tarım merkezi olmaya devam ediyoruz.

Tarım kenti olarak, tarım sektörünü destekleyen politikalar ve projeler geliştiriyoruz. Çiftçilere teknolojik yenilikler, eğitim ve destekler sunarak, verimli tarım pratiklerinin benimsenmesine yardımcı oluyoruz. Ayrıca, tarım ürünlerinin pazarlanmasını destekleyen ağlar oluşturuyoruz, böylece üreticilerin daha fazla müşteriye ulaşmalarını sağlıyoruz.

Sanayi kenti olarak, yatırımcıları cazip teşvikler ve imkanlarla çekmeye çalışıyoruz. Sanayi bölgeleri ve organize sanayi bölgeleri kurarak, yeni iş fırsatları yaratıyoruz. Teknoloji ve inovasyon odaklı projeler geliştirerek, yerel sanayinin rekabetçiliğini artırmayı hedefliyoruz.

Türkoğlu Belediyesi olarak, insanların doğdukları yerde yaşamalarını, istihdam sağlayarak ve ekonomiyi çeşitlendirerek desteklemek için çalışıyoruz. Böylece gençlerimiz ve diğer vatandaşlarımız, çocukluk ve yaşlılık dönemlerini kendi topraklarında, sevdikleriyle birlikte geçirebilmelerini hedefliyoruz. Değişen, Dönüşen, Değerlenen Türkoğlu modeli ile hep birlikte Türkoğlu diyoruz…” ifadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme