- Haberler
- Kahramanmaraş
- Başkan Okumuş: Türkoğlu'nda yetişiyor, ABD dahil 40 ülkeye ihraç ediliyor
Başkan Okumuş: Türkoğlu'nda yetişiyor, ABD dahil 40 ülkeye ihraç ediliyor
Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, ilçede uygulanan mikro tarım sayesinde 35 kalemde üretim yapıldığını açıkladı. Başkan Okumuş, yaptığı açıklamasında 'Antep fıstığı ve Trabzon hurması gibi değerli ürünlerin üretildiği mahalleler, Türkoğlu'nun tarım potansiyelinin ne kadar geniş yelpazede olduğunu gösteriyor.' Dedi.
Pandemi bize tarımın ne kadar güçlü bir oyuncu olduğunu gösterdi ifadelerini kullanan Başkan Okumuş: “İlçemizde mikro tarım sayesinde 35 kalemde üretim yaparak Sayın Cumhurbaşkanımızın tarıma verdiği desteği bizde sonuna kadar destekliyoruz. Yaklaşık 280 bin dönüm alanda tüm stratejik ürünleri üreterek, hem ülkemize hem şehrimize hem de ilçemize döviz girdisi sağlıyoruz.
Türkoğlu Mutlu Besin Tarımsal Kalkınma Kooperatifi
İyi tarım uygulamaları sayesinde ilçede; “Türkoğlu Mutlu Besin Tarımsal Kalkınma Kooperatifi” kurulmasına destek sağladık. Şu anda ilçede yetişen her ürün ya yaş olarak ya da kurtularak ekonomik döngü içindeki yerini alıyor. Tarım sektörü ülkemiz için büyük bir öneme sahip olduğundan, bu tür yatırımların istihdam, yerel ekonomi ve sürdürülebilirlik açısından değeri büyüyor.
ABD dahil 40 ülkeye ihraç ediliyor
Antep fıstığı ve Trabzon hurması gibi değerli ürünlerin üretildiği mahalleler, Türkoğlu'nun tarım potansiyelinin ne kadar geniş yelpazede olduğunu gösteriyor. Ayrıca salatalık, domates gibi stratejik ürünlerde desteklerimiz ile ABD dahil 40 ülkeye ihraç ediliyor. Bu ürünlerin yetiştirilmesi hem çiftçilere gelir sağlamakta hem de bölge ekonomisine katkıda bulunuyor.
Mikro tarım bölgeleme ise tarım alanlarının belirlenmesi ve bu alanlarda uygun ürünlerin yetiştirilmesine odaklanan bir tarım uygulaması. Türkoğlu'nun bu alanda önemli bir oyuncu olması, bölgenin tarımsal üretim ve verimlilik açısından potansiyelini gösteriyor.
Türkoğlu Belediyesi olarak tarıma olan yatırımlarının sürmesi, çiftçilerin desteklenmesi ve tarım faaliyetlerinin geliştirilmesi açısından önemli buluyoruz. Tarımsal üretimin artırılması, yerel ekonomiye katkı sağlarken, iç piyasadaki ürün arzını da olumlu etkiliyor.
İlçe tarımsal üretimde 2020, 2021, 2022, 2023 yılında rekor üstüne rekor kırarak Türkiye’ye rol model olan bir üterim yapıyor.” İfadelerine yer verdi.