Başkan Sarıaltun: 'Dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık!'

Çağlayancerit Belediye Başkanı Hanifi Sarıaltun, Mustafa Kemal Paşa komutasındaki Türk ordusunun zaferi ile sonuçlanan ve dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak tarihe geçen 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

Başkan Sarıaltun, mesajında: “Türk milletinin bağımsızlık destanı olan 30 Ağustos Zaferi’nin 97. yıl dönümünü coşku içinde kutluyoruz.

 

“Biz Türkler tarih boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletiz” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletimizin her karışına bedel ödediği bu topraklarda bağımsız yaşama iradesini tüm dünyaya ilan ettiği gün olan 30 Ağustos; şanlı tarihimize bir altın sayfa daha açmıştır.

 

Aziz milletimizin kardeşliğini hedef alan iç ve dış mihraklar, binlerce yıllık güçlü devlet geleneğimiz ve milletimizin birlik ve beraberliği karşısında hiç şüphesiz ki başarılı olamayacak ve asil milletimiz büyük hedeflerine doğru yürümeye devam edecektir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve değerli silah arkadaşları olmak üzere bu destanı tarihe mal eden bütün kahramanlarımızı ve bu toprakları vatana dönüştüren aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, Çağlayanceritli hemşehrilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyorum."

Bakmadan Geçme