Başkan Sarıaltun: 'Hedefimiz, 2021 yılı sonuna kadar doğalgaz çalışmalarını tamamlamak'

Çağlayancerit Belediye Başkanı Hanifi Sarıaltun, ilçede yürütülen doğalgaz çalışmaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bu merkez mahallelerde doğalgaz çalışmalarını tamamlayacaklarını söyleyen Başkan Sarıaltun, 2021 kış ayına kadar 5 mahalleye daha doğalgazı kavuşturacaklarını ifade etti.

Helete, Aksu, Akdere, İstiklal ve Fatih Mahallelerinde doğalgaz çalışmasının 2021 yılı kış ayına kadar bitireceklerini işaret eden Başkan Sarılatun: “Doğalgaz bizim ısrarla, sabırsızlıkla beklediğimiz bir konu. Biliyorsunuz doğalgaz gerçekten çağdaş ve ekonomik bir yakıt. Çağlayancerit ilçemize de doğalgaz gelmesi için çok uğraş verdik. Bu konuda siyasilerimize, özellikle İçişleri Komisyon Başkanımız sayın Celalettin Güvenç beye, halkım adına teşekkürlerimi arz ediyorum. Kendileri bu konuda çok büyük çaba sarf etti. Bu arada ARMADAŞ Bölge Müdürümüz Mustafa beye ve ekibine de çok teşekkür ediyorum. Tüm siyasilerimiz bu konuda duyarlı oldu. Doğalgazı ile olarak Çağlayancerit merkez mahallelerimizde yakmayı planlıyoruz.

Geçtiğimiz yıl depolama sistemi kurulmuştu. İstiklal mahallemizin bir kısmına doğalgaz verildi. Bu kış ise Çağlayancerit merkez mahallelerimizin tümüne doğalgazı evlerimize ulaştıracağız. Önümüzde ki yıl ise İstiklal Mahallemizden Akdere, Aksu, Alaçık’tan Helete mahallemize gidecek. Helete Mahallemizde bir istasyon kuracağız. Burada kuracağımız istasyona, BOTAŞ aracılığı ile Gölbaşı’ndan  iletim hattı döşenecek. İnşallah önümüzdeki yıl kış ayına kadar bu mahallelerimize doğalgaz verilmesi planlanıyor. 

Bu arada BOTAŞ ve ARMADAŞ Genel Müdürlüğü ile görüşülerek konuyla ilgili teyit aldık. 2021 kış ayına kadar doğalgaz çalışmalarının tamamlanması sözünü aldık. Yani Helete, Aksu, Akdere, İstiklal ve Fatih Mahallelerimizde inşallah 2021 yılında doğalgazı tamamında yakacağız.” İfadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme