BBP'li Yardımcıoğlu: Huzur parası, huzursuzluk sebebidir

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, birden fazla maaş ile birlikte huzur parası da alanları eleştirdi. Yardımcıoğlu, paylaşımında ülkede yaşayanların genelinin asgari ücretli ve dar gelirli iken huzur parası almanın huzursuzluk sebebi olduğunu ifade etti.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Yardımcıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Türkiye’de gelir adaletsizliğinin en çarpıcı örneğine değindi. Asgari ücretli ve dar gelirli vatandaşların yaşam mücadelesi verdiğini belirten Yardımcıoğlu, birden fazla maaş almanın yasal ve hukuki olmasının önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı. 

BBP’li Yardımcıoğlu, mesajında şunları kaydetti: “Birden fazla maaş yasal, hukuki. Tamam, işte tam da bunu söylemek istiyorum: O yasa ve o hukuk sıkıntılı. Ülkede yaşayanların geneli asgari ücretli ve dar gelirli iken; birilerinin 2, 3, 4, 5 maaş ve Huzur Parası alması huzursuzluk sebebidir.”

Yardımcıoğlu, bir başka paylaşımında ise tarihte rızkını paylaşan esnafı örnek göstererek şu ifadelere yer verdi: “Ben, siftah ettim. Siz, alışverişinizi komşu dükkândan yapın’ diyen bir kültürün ve medeniyetin çocukları değil miyiz biz? Komşularının, işsiz ve per perişan çocuklarının gözünün içine baka baka 3-5 maaş alıyor ve buna da etik diyorsunuz siz şimdi öyle mi? Tebrik ederim sizin adamlığınızı… Bir de asgari ücretle zar zor geçinip bu ahlaksızlığı savunan ahlaksızlar var.”
 

Bakmadan Geçme