Bekir Kılıç'tan Sigortacılık Haftası'nda farkındalık vurgusu

30 Eylül – 6 Ekim tarihleri arasında kutlanan Sigortacılık Haftası, sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirirken, sigortanın toplumdaki önemine dikkat çekmeye devam ediyor. Magarsus Sigorta Brokerliği AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Kılıç, bu önemli hafta dolayısıyla yaptığı açıklamada, sigortacılık sektörünün Türkiye'deki gelişimini, vatandaşların sigorta bilincini ve sektör çalışanlarının rolünü vurguladı.

Kılıç yaptığı açıklamada, “30 Eylül-06 Ekim arası gerçekleştireceğimiz Sigorta Haftası’nı sektörümüzün tüm bileşenleri adına bol farkındalıklı geçmesini temenni ediyorum. Sigortacılık sektörünün tanıtımın da, satışın da, hasarın da emeği geçen herkese selamlarımı iletiyorum. Biz sigortacılar, insanımızın ömrünü feda ederek elde etmiş olduğu tüm varlıkları teminat altına almak, onlara birikim yapmalarını sağlamak, kendilerini gelecek kaygısı duymadan yaşamalarını kolaylaştırmak için mücadele veren önemli bir sektörün çalışanlarıyız.

Türkiye’de her geçen gün çeşitlenen doğal afetler başta olmak üzere özellikle acıyı hepimizin en derinden hissettiği 6 Şubat Kahramanmaraş depremleriyle birlikte sigortanın öneminin ne kadar önemli olduğu tüm gerçekliğiyle net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Yaşanan acı olaylar sonucunda vatandaşlarımızın sigorta bilinci güncellenmiş ve sigorta sistemine yaklaşık son 2 yılda bir çok yeni vatandaşımız farklı branşlar ile sisteme dahil olmuştur. Özellikle gelişmiş ülkelerde sigorta bilinci ve farkındalığı çok yüksek olup, ülkemizde henüz gelişme aşamasında olduğunu ve daha alınacak çok yolumuz olduğunu ifade etmek istiyorum. Birçok şehrimizde zorunlu branşlar dışında sigorta poliçesi satın alan vatandaşlarımız çok kısıtlı sayıda olup yetersiz sigortalılık oranı var diyebiliriz. Genellikle yaşanan acı tecrübeler sonucunda sigorta poliçesi satın almak yerine olaylar yaşanmadan riskleri üzerimizden atabilmek bizleri geleceğe daha umutla bakmamıza vesile olacaktır. Biz sigorta sektörü çalışanları da mesleğimizle ilgili tüm detayları vatandaşlarımıza daha detaylı anlatmakla sorumluyuz.

Sigorta poliçesine zorunlu bakmayalım. Sigorta poliçesi önemli bir ihtiyaçtır.

Bizde Magarsus Sigorta Brokerliği AŞ olarak bulunduğumuz bölgenin ilk ve tek sigorta brokeri sorumluluğuyla vatandaşlarımızın tüm sigortacılık branşları ile ilgili tüm soru, sorun ve ihtiyaçları ile ilgili olarak her zaman yardımcı olmayı kendimize bir görev olarak görmekteyiz.” İfadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme