Birleşik kara devriyesi faaliyeti yeniden başladı

Birleşik Kara Devriyesi faaliyeti, Türkiye ve Rusya Federasyonu arasında 22 Ekim 2019 tarihinde imzalanan Soçi Mutabakatı ve uygulama esaslarına göre Barış Pınarı Harekâtı bölgesinin batısında ve doğusunda yeniden başladı.

Birleşik Kara Devriyesi faaliyeti, Türkiye ve Rusya Federasyonu arasında 22 Ekim 2019 tarihinde imzalanan Soçi Mutabakatı ve uygulama esaslarına göre Barış Pınarı Harekâtı bölgesinin batısında ve doğusunda icra ediliyor.

İlk Birleşik Kara Devriyesi faaliyeti 1 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirilmişti.

5 Ekim 2023 tarihine kadar 344 Birleşik Kara Devriyesi faaliyeti icra edilmiş, bölgedeki güvenlik durumu nedeniyle devriye faaliyetleri durdurulmuştu.

Türkiye-Rusya Federasyonu Birleşik Kara Devriyesi faaliyeti 22 Ağustos 2024 tarihinde 4 araç (2×Pars, 2×Kirpi-2) ve 24 personelin katılımı ile Barış Pınarı Harekât bölgesinin doğusunda yeniden başlatıldı.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Ülkemiz sınırlarının ve bölgedeki sivil halkın güvenliğinin sağlanması, Suriye’nin kuzeyinde istikrarın tesis edilmesi, Türkiye’nin ABD ve Rusya Federasyonu ile vardığı mutabakat gereği bölgeden çıkması gereken PKK/YPG-SDG terör örgütüne ait kontrol noktası, karargâh ve askerî yapıların tespit edilmesi, terörle mücadelede Türk-Rus iş birliğinin sergilenmesi maksadıyla Birleşik Kara Devriyesi faaliyetine müteakip dönemde devam edilmesi planlanmaktadır.” Denildi.
 

Bakmadan Geçme