Boğaziçi bölgesindeki heyelan riski incelemeleri tamamlandı

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesine bağlı Boğaziçi bölgesinde, heyelan riskiyle ilgili bilim insanları tarafından yürütülen detaylı çalışmalar tamamlandı. Bölgede yaşayan vatandaşların uzun süredir merakla beklediği rapor, olumlu sonuçlar içeriyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, raporun açıklanmasının ardından önemli değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Murat Kurum, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bilim insanlarımızın çalışmaları sayesinde Boğaziçi bölgesinde güvenli yapılaşma adımlarını atabileceğiz. Bölgedeki vatandaşlarımızın endişelerini gidermek için gereken her türlü önlemi alacağız. Heyelan riskiyle ilgili titizlikle yürütülen bu çalışmalar, ülkemizin her bölgesinde güvenli yaşam alanları oluşturma hedefimizin bir parçasıdır," dedi.

Bakan Kurum, "Buradan, Kahramanmaraşlı hemşehrilerimize verdiğimiz bir sözü yerine getirdiğimizin müjdesini de vermek istiyorum. Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Boğaziçi bölgesinde heyelan riski nedeniyle 'uygun olmayan alan' olarak belirlenmiş bir bölgemiz vardı. Bilim insanlarımız, 6 ay boyunca bölgeyi tüm detaylarıyla çalıştılar. Biz de bilimsel raporun sonucunu bu hafta açıklayacağımızın sözünü vermiştik. Bilimsel raporun sonucuna göre, söz konusu alan üzerinde, heyelan topuğunun da içinde yer aldığı eğimin yüksek olduğu tespit edilmiştir.

Halihazırda üzerinde yapılaşma bulunmayan alanda izlemelerin 6 ay daha devam etmesine karar verilmiştir ve yine bu alanın rekreasyon alanı olarak kullanılabileceği sonucuna varılmıştır. Diğer taraftan Boğaziçi bölgesindeki yapılaşmanın bulunduğu alanlarda tüm inceleme ve izlemeler de tamamlandı ve alanda risk oluşturacak önemli kaymaların olmadığı tespit edildi. Bilim insanlarımızca bu alan içinde iksa, iyileştirme, heyelan kazığı gibi önlemler alınmak suretiyle yapılaşmaya gidilebileceği sonucuna varılmıştır. Kahramanmaraş'ımıza, afetzede kardeşlerimize hayırlı olsun diyorum" dedi.
 

Bakmadan Geçme