• Haberler
  • Gündem
  • Bozdağ: Yeni anayasa, yeni Türkiye'nin ve Türkiye yüzyılının da anahtarıdır

Bozdağ: Yeni anayasa, yeni Türkiye'nin ve Türkiye yüzyılının da anahtarıdır

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Yeni Anayasa, yeni Türkiye'nin ve Türkiye yüzyılının da anahtarıdır. Yeni Anayasa, ülkemizin büyümesi, gelişmesi, değişmesi bakımından da son derece kıymetlidir, bizim de seçim beyannamemizde Türkiye yüzyılı için atacağımız adımlardan biri yeni Anayasa'dır.' dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, Şanlıurfa’da katıldığı canlı yayınında soruları yanıtladı, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu yeni Anayasa ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Bakan Bozdağ, “İnşallah siyasi partilerimiz arasında geniş bir uzlaşma olur yeni Anayasa’yı beraber yapar, milletimizin takdirine sunarız.” dedi.

Yeni anayasa ihtiyacı Türk toplumunun ortak talebidir

Bakan Bozdağ, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Yeni Anayasa ihtiyacı Türk toplumunun ortak talebi. Türkiye’de siyaset yapan, Meclis’te grup kurmuş ya da vekille temsil edilmiş partilerin tamamı hatta vekil olarak Meclis’te temsilci bulunduramamış partilerimiz de dahil topluma yeni Anayasa vaadinde bulunmuşlar, seçim beyannamelerine koymuşlar. Sivil toplum örgütleri, üniversiteler yeni Anayasa taslak önerilerini hazırlayıp kamuoyu ile paylaşmışlar. Meclis bu konuda önemli çalışmalar yapmış. Bizim dönemde de biliyorsunuz Köksal Toptan Bey Meclis Başkanımız iken bir komisyon kurmak istedi CHP vekil vermedi kurulamadı. Cemil Çiçek Beyefendi Meclis Başkanlığı döneminde Anayasa Uzlaşma Komisyonu kurdu ama muvaffak olamadı. İsmail Kahraman Beyefendi’nin Meclis Başkanlığı döneminde Anayasa Mutabakat Komisyonu kuruldu 12 gün ömrü oldu orada da netice alınamadı.

Kira artışı düzenlemesinde yaptırıma da ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz

Bizim Bakanlığımızın bu konuda daha önce yaptığı bir hazırlık var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız da aynı konu üzerinde hassasiyetle duruyor. Kira artışını 31 Temmuz’a kadar yüzde 25 ile meskenlerde biz sınırladık. Uygulamaya baktığınızda buna rağmen fahiş artışların olduğunu, pek çok tartışmaların yargıya intikal eden hususların olduğunu da görüyoruz. Burada bir sorun var. Sorun ne? Siz bir düzenleme yaptığınızda düzenlemeye uymayanlar ile ilgili yaptırım öngörmediğiniz takdirde o düzenlemenin etkisi azalıyor. Bunu gördük burada. Tabi deprem felaketi nedeniyle konut ihtiyacının artması ayrıca bir tetikleme yaptı ama bütün bunlara rağmen burada bir yaptırıma da ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz.”
 

Bakmadan Geçme

Gazetecin - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!