Çağlayancerit Ayranpınarı 1. Yayla Şenliği!

Kahramanmaraş'ın doğa harikası Çağlayancerit'te bu yıl ilki düzenlenen ve geleneksel hale getirilmesi planlanan Ayranpınar 1. Yayla şenliği düzenlendi.

Çağlayancerit'tin 1.600 rakımında bulunan Ayranpınar Yaylasında düzenlenen Yayla Şenliğine AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, İmran Kılıç, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Balkan Vekili Arif Şen, Çağlayancerit İlçe Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, Fen İşleri Daire Başkanı Fatih Yoldaş, MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan, MHP Onikişubat İlçe Başkanı Müfit Dal, MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Emrah Satıcı, AK Parti Çağlayancerit İlçe Başkanı Mehmet Berk, MHP Çağlayancerit İlçe Başkanı Ahmet Kurt, Çağlayancerit Belediye Başkanı Hanifi Sarıaltun, davetliler ve çevre il ve ilçelerden gelen davetliler katıldı.

 

Protokol heyetinin halkı selamlama konuşmaları ile başlayan program halayların çekilmesi, yöreye özgü oyunların oynanması ve ses sanatçılarının konserleri ile devam etti.

 

“Elimizden geleni yapacağız”

 

Selamlama konuşmasında Milletvekili Öçal: "BU festivalin gerçekleşmesini sağlayan başta Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere bütün sponsorlarımıza, emeği geçen her bir ferde teşekkür ediyorum. Bizler de bugün gerek devlet olarak, gerekse de siyasiler olarak hepimiz buradayız. Biz bugün burada Kahramanmaraş’ın renlerini gördük. Bütün ilçelerimizden hatta yakın illerimizden gelen kardeşlerimizi gördük. Burada kardeşliğimizin pekiştiğini gördük. 1. Si düzenlenen bu festivalin inşallah kendi sınırlarını da aşarak gerek ulusal gerekse uluslararası festivale dönüşmesini ve bu tanıtımla birlikte bu bölgede bir yay turizmine adım atılmasını temenni ediyorum. Bizler bunun için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

 

“7 düvene de diyorum ki gelin bizi görün”

 

Daha sonra kürsüye gelen Milletvekili Güvenç :"Baharın geldiği şu güzel günlerin başladığı bu dönemde bizler için hazine değerinde olan Ayranpınarı’n da meralarımızın başında bizi bir araya getirdiği için Çağlayancerit Belediye Başkanımız Hanifi Sarıaltun ve ekibine şükranlarımı sunuyorum. Allah bu milletin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini bozmasın diyorum. Dosta da düşmana da, içerdekine de dışarıdakine de 7 düvene de diyorum ki gelin bizi görün. Çağlayancerit’i görün Helete’yi, Pazarcık’ı, Bozlar’ı görün. Zenginini görün fakirini görün. Biz biriz beraberiz, Kürdiyle Türküyle alevisiyle bu topraklar bizim bu topraklarda ebediyen bağımsız yaşayacağız, kardeş yaşayacağız ve bütün dünyada bize saygı göstermeyi öğrenecek. Bu beraberliği gösterdiğiniz için, bu çoşkuyu yaşadığınız için birbirinizle kenetlendiğiniz için sizlere de en derin şükranlarımı sunuyorum. Hiç şüpheniz olmasın. Bu birlik ve beraberliğiniz sürdüğü sürece gelecek bizlerin olacak” ifadelerini kullandı.

 

“Kültürümüzü yaşatıyoruz”

 

Çağlayancerit İlçe Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak: “Çağlayancerit adından da anlaşıldığı gibi gerçekten genel itibari ile yayla özelliği gösteren su kaynakları ile meşhur bir ilçemiz. Bu gün bunun en güzide örneklerinden birini bu alanda görüyoruz. Baktığımızda kartpostallık bir alanda hem eyleniyoruz hem kültürümüzü yaşatıyoruz, hem de birlik ve beraberliğimizi bir kez daha güçlü bir şekilde dile getirip kardeşlik andimizi tazeliyoruz. Bu vesilelerle Çağlayancerit ilçemiz Kahramanmaraş’ın ve çevrenin yaz aylarında yaylası olma özelliğine sahip bir ilçemiz” ifadelerine yer verdi.

 

“Akın akın misafirlerimiz ilçemize gelecek”

 

Son olarak kürsüye gelen Çağlayancerit Belediye Başkanı Sarıaltun: "Canlarım, dostlarım, Çağlayanceritlilerim. İşte biz buyuz bu. Biz canlarız. İnşallah tüm Türkiye’den ilçemize akın akın misafirlerimiz gelecek ve bu yaylalarımızın, sularımızın ve doğal gıdalarımızı tadacaklar. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz Çağlayancerit Ayranpınarı 1. Yayla Şenliğimizi düzenlerken çok kısa zamana sıkıştırdık. İnşallah bundan sonraki festivalimizde çok daha organize olarak düzenleyeceğiz. Ben buradan özellikle bu organizasyon bizlerden desteğiniz esirgemeye İşadamlarımıza, muhtarlarımıza, Kahramanmaraş Büyükşehirimize ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Gönlünüzce eylenmeniz dileğiyle” ifadelerine yer verdi.

 

Şenlikte; Mehmet Hacıbebekoğlu, Zafer Bertizlioğlu, Ali Üstünses, Ali Şah Karabalcı ve Cemile Sönmez sahne aldı.

 

Çağlayancerit Ayranpınarı 1. Yayla Şenliğinde Helete Motocross ekibinin yaptığı gösteri ise nefes kesti.

 

Şenlikte halaylar çekildi, oyunlar oynandı. Katılımcılar dosyası eylendi.

Bakmadan Geçme