Cevdet Yılmaz, Kahramanmaraş'ın ayağa kalmasında EXPO, önemli bir vesile

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleşen EXPO 2023, kapılarını açtı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, açılışta yaptığı konuşmasında: 'Kahramanmaraş'ı eskisinden çok daha güçlü bir şekilde kalkındırmak için EXPO organizasyonunun önemli bir vesile olduğunu düşünüyorum.' Dedi.

Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) 62 ülkenin tamamının oy birliğiyle tescillenerek EXPO 2023’ün açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Van programımızın hemen akabinde Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı ile birlikte Kahramanmaraş ziyaretimizi gerçekleştirdik. İlk olarak ana temasını bitkisel üretimlerin oluşturduğu 'Botanik Expo 2023' programına katılım sağladık.

Daha sonra, Afet Koordinasyon Merkezi’nde ilgili kurum ve kuruluşlarımızın temsilcileri ile il afet koordinasyon toplantımızı gerçekleştirerek 6 Şubat depremleri sonrasında yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldık.

Kahramanmaraş’ı eskisinden çok daha güçlü bir şekilde kalkındırmak için EXPO organizasyonunun önemli bir vesile olduğunu düşünüyorum. Depremlerin gerçekleştiği bölgemiz, gıda arz güvenliğimiz ve tarımsal üretimimiz açısından da stratejik bir öneme sahip.

Kahramanmaraş Botanik EXPO’nun bu anlamda bir dönüm noktası olacağına inanıyor, Kahramanmaraş başta olmak üzere bölgemizdeki tüm şehirlerimizde bitkisel üretimin artmasını destekliyoruz.

EXPO vesilesiyle Kahramanmaraş ve çevre illerdeki üreticilerimizi uluslararası işbirliklerini artırmaya ve teknolojinin imkânlarından daha fazla yararlanmaya davet ediyorum. Modası hiçbir zaman geçmeyecek ve eskimeyecek tarım sektörünün her alanına desteklerimizi sürdürecek depremin izlerini hem bölgeden, hem de ülkemizden silmek için her alanda canla başla çalışmaya devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Cumhuriyetimizin 100. yıldönümünde gerçekleştirilen Uluslararası Botanik EXPO 2023’ün Kahramanmaraş'ımız ve bölgemiz için hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. Organizasyonun hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme