Chocolabs ile hayata, çikolata molası

Kahramanmaraş'ın keşfedilmeyi bekleyen bir şehir olduğunu vurgulayan Chocolabs Coffee İşletme Müdürü Yasin Kaya, Ekonomi-X gazetesine sektörle ilgili açıklamalarda bulundu. Kaya, Kahramanmaraş'ın doğal güzelliklerinin yanı sıra kafe sektöründe de kendisini kanıtlamış bir şehir olduğunu söyledi.

Kafelerde her sektöre ait ürünlerin olduğunu ifade eden Yasin Kaya, “Çikolata işi yapan, pasta yapan,  sadece kahve ürünleri satan bir kafe vardır. Bunların hepsini tüm güzellikleriyle birlikte Kahramanmaraş'ta bulmak mümkün.” Dedi.

Misafirlerimizin güvenli bir şekilde dinlenmelerini ve eğlenmelerini sağlıyoruz

Chocolabs Coffee’yi çoğunlukla ailelerin tercih etmesi için yoğun çaba harcadıklarını dile getiren Yasin Kaya, “Gelen misafirlerimizin çocuklarıyla, eşleriyle birlikte geldiklerini gördüğümüz zaman onları ağırlamaktan çok mutlu oluyoruz. Gelen misafirlerimizin aileleriyle bizleri seçmeleri için elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bizler burada olmayacak bir şeye göz yummadığımız için müşterilerimiz gönül rahatlığıyla geliyorlar. Müşterilerimiz burasının bir aile mekanı olduğunu kabullendikleri için aileleriyle geliyorlar. 

Evlerimize gelen misafir gibiler

Hiçbir müşterimizi birbirinden ayırt etmiyoruz. Hepsi bizim gözümüzde evimize gelen bir misafir. Biz burada Belçika çikolatalarıyla alakalı tatlılar üretiyoruz. Hazır hiç bir ürünü burada müşterilerimize sunmuyoruz. Misafirlerimizin talepleri mutfak kısmında 7-8 dakika içerisinde hazırlayarak beğenisine sunuyoruz. Çikolata alanında kendimize güveniyoruz. Çünkü kaliteden hiçbir zaman taviz vermedik. Bu sektöre girişimizin temel prensibi kaliteydi biz de öyle yaptık. Çok şükür hep üstüne koyarak devam ettik. 

Çikolata bizim içimiz

Dünya klasik kahvelerinin yanında dünyaca ünlü Türk kahvemizde var. Hem kahve çeşitlerini hem de çikolata çeşitlerimizi Chocolabs’ta bulabilirsiniz. Bünyemizde asitli içecekleri bulundurmuyoruz. Ürünlerimizin tamamı olabildiğince doğal, kendimiz hazırlıyoruz. Böğürtlenli, karpuzlu, çilekli, limonlu gibi limonata çeşitlerini organik olarak sunuyoruz. Misafirlerimiz olabildiğince doğal, katkı maddesi olmayan ürünleri burada bulabiliyorlar.

Sektörün en büyük sorunu personel

Hizmet sektörünün en önemli sorunlarından bir tanesi personel ama son zamanlarda tüm sektörlerde aynı sorun var. Yetiş personel bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Yetiştirdiğimiz personellerin çalışma süreleri ise çok kısa oluyor. Malumunuz olduğu gibi tüm dünyada, özellikle de ülkemizde ciddi bir enflasyona bağlı ekonomik kriz var. Tabi bu bizim sektörümüzü de doğrudan etkiliyor. Çünkü insanalar dışarda yemek içmek yerine evlerinde yemeyi içmeyi tercih ediyor. Artan kiralar, işçilik maliyetleri, hizmet sektörünü doğrudan etkileyen konuların başında geliyor. Umarız yakın zamanda düzelir.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme