• Haberler
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Mavi Vatan'daki haklarımızı etkin şekilde savunacağız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Mavi Vatan'daki haklarımızı etkin şekilde savunacağız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Aksaz Tersanesi Komutanlığı'nın açılışı ve deniz platformları teslim törenine katıldı. Törene, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu da eşlik etti. Açılış konuşmasında Erdoğan, Türkiye'nin deniz kuvvetlerindeki güçlenme sürecine dikkat çekerek, 'Güçlü Türkiye, Güçlü Ordu' şiarıyla yapılan yatırımları anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören sırasında Türkiye’nin deniz kuvvetleri için kritik öneme sahip yeni platformlar hakkında bilgiler verdi. 

Erdoğan, PİRİREİS denizaltısının hizmete alınacağını, HIZIRREİS’in seyir testlerine başlandığını ve MURATREİS’in havuz donatım faaliyetlerinin başladığını duyurdu. 

Ayrıca, iki numaralı akaryakıt gemisinin ve 3 bin tonluk denizaltı havuzunun da hizmete girdiğini belirten Erdoğan, “Gemilerimizin ve denizaltımızın inşasında emeği geçen her bir kardeşime kalpten teşekkür ediyor, ülkemiz ve Türk Silahlı Kuvvetlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Stratejik öneme sahip tersane açılışı

Marmaris’te açılışı yapılan Aksaz Tersanesi’nin stratejik önemine dikkat çeken Erdoğan, tersanenin 113 bin metrekare alana sahip olduğunu ve Ege ile Akdeniz’in kesiştiği noktada stratejik bir konumda bulunduğunu vurguladı. 

Erdoğan, “Bu tersanemiz, Deniz Kuvvetlerimize önemli onarım ve inşa kabiliyetleri sağlıyor. İleride Mersin’de de bir tersane açarak, Mavi Vatan’ın muhafızlarının bakım ve onarımlarını daha rahat yapabileceğiz” ifadelerini kullandı.

Mavi Vatan ve Türkiye Yüzyılı vurgusu

Konuşmasında Türkiye’nin Mavi Vatan’daki haklarını koruma kararlılığını vurgulayan Erdoğan, deniz kuvvetlerinin modernizasyonu ve yerli savunma sanayisinin önemine dikkat çekti. 

Erdoğan, “Denizlere hâkim olan cihana hâkim olur” prensibiyle hareket ettiklerini belirterek, Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda emin adımlarla ilerlediklerini söyledi. 

Erdoğan ayrıca, Türkiye’nin savunma sanayisinde gerçekleştirdiği devrim niteliğindeki gelişmeleri anlatarak, savunma sanayisi projelerinin toplam büyüklüğünün 96 milyar doları aştığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamaları, Türkiye’nin savunma sanayisi ve deniz kuvvetleri alanında yaptığı yatırımların stratejik önemi ve bölgesel etkisini bir kez daha gözler önüne serdi.
 

Bakmadan Geçme