• Haberler
  • Sanat
  • Cumhuriyet haftasının ilk dersi, Dersimiz: Cumhuriyete Doğru

Cumhuriyet haftasının ilk dersi, Dersimiz: Cumhuriyete Doğru

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzalı genelge doğrultusunda, Cumhuriyet Haftası kapsamında öğrenciler bugün ilk derse cumhuriyetin kuruluş destanını konu alan 'Cumhuriyete Doğru' tiyatro oyunundan çekilen görüntülerin sinematografik kurgusundan oluşan 'Dersimiz: Cumhuriyete Doğru' isimli filmi izleyerek başladı.

Kahramanmaraş 28 Ekim-

Tüm eğitim kademelerindeki öğrenciler bu sabah okulda, cumhuriyetin kuruluş destanını konu alan ve Millî Eğitim Bakanlığınca hazırlanan "Cumhuriyete Doğru" tiyatro oyununun sinematografik versiyonundan oluşan "Dersimiz: Cumhuriyete Doğru" isimli filmi izleyerek başladı. 
 
"Dersimiz: Cumhuriyete Doğru" filmini izleyen öğrenciler ise duygu dolu anlarını paylaştı. Film ile tarihe bir yolculuk yaptıklarını ve farkındalıklarının arttığını ifade eden öğrenciler, bu haftanın Cumhuriyet Haftası olarak nitelendirilmesinin de önemine işaret etti. Öğrenciler, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve emeği geçenlere teşekkür etti. 
 
Cumhuriyet Haftası, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzalı genelge doğrultusunda okullarda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın önemini yansıtacak şekilde coşkuyla kutlanmaya devam edecek.

Bakmadan Geçme