Cumhuriyetin 100. Yıl dönümü onuruna kabul töreni düzenlendi

Türkiye Yüzyılı vurgusuyla kutlanan Cumhuriyetin 100. yıl dönümü vesilesiyle Kahramanmaraş Valiliği tarafından kabul töreni gerçekleştirildi.

Vali Mükerrem Ünlüer ve eşi Selma Ünlüer'in ev sahipliğinde düzenlenen kabul törenine; şehit aileleri ve gazilerin yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, Rektörü Prof.Dr. Alptekin Yasım, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve muhtarlarımız katıldı. 
 
Misafirleri ile yakından ilgilenen Vali Ünlüer, Cumhuriyetin 100. yıl dönümünü büyük bir coşku içinde hep beraber kutlamanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, kabul törene iştirak eden herkese teşekkür etti.
 
Burada bir değerlendirmede bulunan Vali Ünlüer, “Bugün, Cumhuriyetin 100. Yılı bizim için en önemli gün. Bir devletin ne demek olduğunu coğrafyamıza baktığımızda bugün daha iyi anlıyoruz. Biz, bu Cumhuriyeti çok zor koşullar altında elde ettik. Bunun kıymetini bilmeli ve gelecek nesillere bunu aktarmalıyız. 
 
11 yıl süren büyük bir savaş neticesinde bu Cumhuriyeti kurduk. Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarınıza bu vesileyle bir kez daha şükranlarımızı arz ediyoruz. Onlar sayesinde burada hür ve bağımsız yaşıyoruz. Bunun bilincinde olarak Cumhuriyetimizi daha nice 100 yıllara götüreceğiz.” diye konuştu.
 
Kabul töreninin ardından misafirlerini uğurlayan Vali Ünlüer ve eşi Selma Ünlüer, başta şehit aileleri ve gaziler olmak üzere katılım sağlayan tüm misafirlere teşekkürlerini ileterek, Cumhuriyet Bayramlarını tebrik etti.
 

Bakmadan Geçme