• Haberler
  • Siyaset
  • Dalkara: 'Ben başkana ulaşamıyorum, sözü tarihe karışacak'

Dalkara: 'Ben başkana ulaşamıyorum, sözü tarihe karışacak'

Pazarcık DSP Belediye Başkan Adayı Kamil Dalkara: 'Ben başkana ulaşamıyorum, sözü tarihe karışacak' dedi.

Dalkara: 'Ben başkana ulaşamıyorum, sözü tarihe karışacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DSP Pazarcık Belediye Başkan Adayı Kamil Dalkara, Belediye Meclis üyesi adaylarını tanıtmak için Narlı’da açık hava toplantısı düzenledi. Narlı seçim bürosu önünde yapılan toplantı mitinge dönüştü. Meclis üyesi adaylarının tanıtıldığı toplantı da konuşan Pazarcık Belediye Başkan adayı Kamil Dalkara: “hiçbir siyasi partiye ve adayına karşı olmadığını ancak halkın iradesi önünde duranların karşısında olduğunu” kaydetti.

 

Dalkara konuşmasının devamında; “Beldeden mahalleye dönüşen beldelerimiz elindekinden de oldu.  Sizlerden gelen talep doğrultusunda DSP'den aday olmaya karar verdik. Karar halkın, milletindir. Milletin iradesi üzerinde hiçbir irade tanımıyoruz. Dışarıdan birilerinin bizim aklımızın üzerinde, akıl ve irade yürütmeye hakkı yoktur. Biz kimsenin adaylığına karşı yola çıkmadık. Biz halkımızın tercihine ve teveccühüne saygı duyarak yola çıktık. İsterdik ki; 2014'te de, 2019'da da halkımızın iradesi üzerine bir şahıs irade koymasaydı. Şimdi o iradeyi elimizin tersi ile itiyoruz. Bize dayatılan kader değildir, bu halkın iradesiyle başkan adayı belirlenmiş olsaydı, halkımız böyle bir arayış içerisine girmezdi. 2009’dan 2014’e kadar vatandaşımıza güven telkin ettiğimiz için halkımız bizi tercih etti. 5 yıl belediye başkanlığımızda her geleni ayakta karşılayıp, ayakta uğurladığımız için bizi tercih etti. Halkımız hiçbir zaman yanılmaz, bize her zaman doğru yolu gösterir. Niye halkımız bizi tercih etti? Ulaşılabilir olduğumuz için bizi tercih etti. Sokak'ta, evde her yerde bize ulaşabildiği için bizi tercih etti. Bende bu tercihten dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Yapılan açıklamaların ardından Narlı’da başlayan konvoy Pazarcık merkeze kadar büyüyerek devam etti. Pazarcık sokaklarını dolaşan Kamil Dalkara destek konvoyu vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Haber-Foto: Suat Yenipınar

Bakmadan Geçme