• Haberler
  • Yaşam
  • Denizin kirlenmesine neden olan Belediye'ye para cezası

Denizin kirlenmesine neden olan Belediye'ye para cezası

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, Antalya'nın Konaklı beldesi ile Damlataş Plajı mevkisinde denizde kirliliğe neden olan arıtma tesisiyle ilgili Büyükşehir Belediyesi'ne 464 bin 585 TL ceza uyguladı. Ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından işletilen Atıksu Arıtma Tesisi’ne ait deniz deşarjı hattında, Sahil Güvenlik Komutanlığı dalış ekibi tarafından sualtı incelemesi yapıldı. Hattın çıkış noktasında koyu renkli ve kirletici özellikte atıksu çıkışı olduğu tespit edildi. Aynı gün Damlataş Plajı mevkisinde de yağmur suyu kanalına ait deşarj noktasında benzer görüntüler kaydedildi.

Kaçak bağlantılar tespit edildi

Bakanlığa gelen ihbarın ardından Antalya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü denetim ekipleri bölgeye sevk edildi. Tesisin, standartlara aykırı atıksu deşarjı yaptığı belirlendi ve akış durduruldu. Ayrıca, Damlataş Plajı mevkiindeki yağmur suyu hattına kaçak bağlantılar yapıldığı tespit edildi. Bu bağlantıların kesilmesi amacıyla çalışma başlatıldı.

Suç duyurusunda bulunuldu

Yaşanan kirlilik sebebiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne 464 bin 585 TL ceza kesildi. Ayrıca konuya ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Değerler normale döndü

Bakanlık ekiplerince denizden yeniden alınan numuneler analiz edildi. Deniz suyu değerlerinin normale döndüğü tespit edildi. İl Müdürlüğü ekipleri tarafından bölgede denetim ve incelemeler devam ediyor.

Bakmadan Geçme